Print opskrift

Pizza med parmaskinke og rucola

Antal 2 store pizzaer

Ingredienser

Pizzadej:

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når pizzaerne skal formes

Tomatsovs:

  • 500 g  tomatpuré
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 0,5 fed hvidløg

Fyld:

  • 400-500 g revet mozzarella
  • Rucola
  • Parmaskinke
  • Parmesanost
  • Grøn pesto med basilikum

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer og læg dem på to plader med bagepapir. Jeg lavede mine pizzaer nogenlunde runde, men dejen kan også trækkes, så den passer til bagepladen, afhængig af hvor tynd en bund man ønsker.
    Bland alle ingredienserne til tomatsovsen sammen i en skål og rør sovsen sammen. Fordel tomatsovsen ud på begge pizzaer med en ske. Kom sovsen helt ud til kanten i et jævnt tyndt lag. Drys pizzaerne med revet mozzarella og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 225° (varmluft).
    Når pizzaerne er taget ud af ovnen kommes fyldet på. Start med at skylle og tørre rucolasalaten og læg den på pizzaerne og derefter parmaskinen. Skær helt tynde stykker af parmasanosten med en skarp kniv og drys dem ud over pizzaerne. Slut af med pesto og så er pizzaerne klar. Velbekomme :-)
    Pizzabunden kan godt genopvarmes (uden fyldet) dagen efter, hvis der er rester tilbage. 


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk