Print opskrift

Hjemmelavede pomfritter

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 store bagekartofler
  • 2,5 spsk. olie
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skræl bagekartoflerne og skyl dem. Skær enderne af kartoflerne og skær dem over i tre dele på langs. Herefter skæres de ud i tynde eller tykke stykker alt efter hvor store pomfritter man ønsker. Skær siderne af pomfritterne så de bliver lige.
    Enderne og siderne som skæres fra kan selvfølgelig også sagtens bruges. De er blot skåret fra for at give lige aflange pomfritter.
    Kom pomfritterne ned i en stor skål med koldt vand og sæt dem i køleskabet i halvanden time gerne længere. Ved at sætte kartoflerne i blød trækkes noget af stivelsen ud af dem, og det gør det lettere at få sprøde og lækre pomfritter.
    Tag kartoflerne ud af køleskabet og tør dem godt i et viskestykke. Kom dem ned i en frysepose og hæld olien ned i posen. Fordel oliven på pomfritterne og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys godt med salt ud over pomfritterne og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 40-45 minutter ved 180° varmluft (bagetiden afhænger meget af ovnen).
    Kig til pomfritterne ofte og vend dem rundt – så de får varme og bliver sprøde på alle siderne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk