Print opskrift

Risotto med serranoskinke

Antal 4 personer

Ingredienser

  • Olie
  • 0,5 løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 4 dl Arborio ris
  • 14 dl vand
  • 3 tsk. hønsebouillon (eller en terning bouillon)
  • 1 spsk. smør
  • 1-1,5 tsk. havsalt

Topping:

  • 120 g serranoskinke
  • Persille
  • Rucola
  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Hak løget fint og kom lidt olie ud på en sauterpande. Vend løg og presset hvidløg på panden uden at det bruner. Tilsæt risene og vend dem dem rundt på panden med en paletkniv eller ske. 
    Tilsæt halvdelen af vandet og bouillonen og sæt komfuret på middel varme. På mit komfur er det 5-6 ud af 9. Rør i risene undervejs og tilsæt mere vand efterhånden som det svinder ind. Risene skal koge ret længe og bunden må ikke blive mørk/brænde på, så de skal vendes hyppigt. 
    Imens risene koger kommes serranoskinken på en plade med bagepapir. Kom pladen i ovnen ved 200 grader varmluft til stykkerne er helt sprøde. 
    Når risene er kogt færdige smages de til med salt, tilsæt en spiseske smør og rør igen.
    Anret risottoen på en tallerken med sprøde stykker serranoskinke, persille, rucola og masser af revet parmesanost.  
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk