Print opskrift

Oksekødsfad med kartofler og rosmarin

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1000 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • Smør til stegning
  • 1,5 tsk. salt
  • Peber
  • Oksekødfond eller bouillon
  • 390 g hakkede tomater
  • 2 spsk. farin
  • 2 snackpeber-frugter

Toppen:

  • 800 g kartofler
  • Frisk rosmarin
  • 50 g smør
  • Flagesalt
  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Hak løget ud i små tern og svits dem i smør i en stor sauterpande. Tilsæt kødet og lad det brune på panden. Tilsæt salt, peber og fond og rør det rundt i kødet. Kom de hakkede tomater på panden og farinen. Skru komfuret ned til lav varme og lad retten simre imens snackpeberfrugterne skylles og skæres ud i små tern. Tilsæt peberfrugterne i retten og smag den til.
    Tag panden af komfuret og lad kødet stå imens kartoflerne gøres klar.
    Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver. Kom kødet ned i et stort fad + eventuelt også et lille ekstra fad. Jeg havde ikke plads til retten i et fad, så jeg brugte et stort tærtefad og et mindre aflangt fad. Læg et tæt lag af kartofler ovenpå kødet og pynt med frisk timian. Kom små stykker af smør på retten og drys med lidt flagesalt.
    Sæt retten i en forvarmet ovn i midten af ovnen. Bagetid: Cirka 35 minutter ved 200 grader varmluft til kartoflerne er møre og sprøde.
    Server retten med en salat og skær tynde stykker af parmesanost til – osten glemte jeg at få med på billedet ;-)
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk