Print opskrift

Kylling og rodfrugter i stegeso

Ingredienser

  • 1 kg kylling (bryst og lår)
  • 650 g rodfrugter (pastinak, gulerødder, persillerødder og rødbeder)
  • Olivenolie
  • Havsalt og peber
  • Frisk timian

Sovs:

  • Væde fra kyllingen og rodfrugterne
  • Sødmælk
  • Salt og peber
  • Sovsejævner
  • Kulør

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem ud i store stykker. Læg kyllingen ned i stegesoen med rodfrugterne under og imellem kyllingen. Hæld lidt olivenolie over det hele og drys med salt og peber. Slut af med at komme en masse frisk timian hen over kyllingen og grøntsagerne inden låget kommes på stegesoen.
    Sæt stegesoen i en kold ovn og tænd oven på 200° varmluft. Efter 1 time tages låget af stegesoen, og så skal den ind i ovnen igen, og der tændes for grill. Retten skal have 5-8 minutter på grill funktion, alt efter hvor kraftig ovnen er. Jeg forlod ikke ovnen men stod og holdt øje, så kyllingen ikke fik for meget. Skindet på kyllingen skal bare lide brunes og blive sprødt, så er det færdigt. Hæld væden som ligger i bunden af stegesoen over i en lille gryde og læg låg på stegesoen igen. Her kan den stå og hvile imens sovsen laves.
    Hæld lidt sødmælk ned i gryden med væden og tænd på middel varme på komfuret. Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt kulør og jævning efter smag.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk