Wokret med skinkekød
Aftensmad

Wokret med skinkekød

Wokret med skinkekød

Jeg plejer ikke at være så heldig med at lave wokretter. Jeg synes tit, de er blevet kedelige, og har heller ikke været så spændende at se på. Den wokret med skinkekød som jeg lavede i går, var jeg dog aldeles heldig med. Jeg synes både, det er lykkes mig at få den til at se lækker ud, og så var der rigtig god smag i den.

Ingen af os er glade for stærk mad, så derfor bruger jeg ikke særlig ofte chili, ingefær og andre stærke krydderier i madlavningen. Måske er det også derfor, at det kan være lidt svært at give wokretter smag. Nudler og skinkekød smager i sig selv jo ikke af så meget, så jeg har tilsat hvidløg og soyasauce, som vi til gengæld rigtig godt kan lide. Jeg bruger ofte soyasauce til kød og kylling, når det lige skal have lidt ekstra smag.

For øvrigt tror jeg også, at retten ville smage godt med kylling. Det må vi prøve næste gang, når vi skal have wokret. Nu har jeg en nem opskrift at følge, og som jeg ved bliver god ;-)

Wokret med skinkekød

Wokret med skinkekød

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g skinkekød i strimler
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • Smør eller olie
  • 3-4 gulerødder
  • 150 g sukkerærter
  • 150 g bønnespirer
  • 250 g ægnudler
  • Salt

Tilbehør:

  • Saltede peanuts og ekstra soyasauce

Fremgangsmåde

  • Kom kødet ned i en skål og hæld soyasaucen ned i skålen. Vend kødet rundt med en ske, så soyasaucen bliver fordelt på kødet. Lad kødet stå og trække i 20-25 minutter imens resten af maden forberedes.
    Kog ægnudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.
    Skæl gulerødderne og riv dem på et rivejern eller lav dem til strimler med en slicer. Skyl sukkerærterne og bønnespirerne og stil dem klar til de skal bruges.
    Hak hvidløget ud i meget små tern og skær rødløget ud i tynde både. Kom lidt smør eller olie i en wok eller en sauterpande og tilsæt hvidløg, rødløg og skinkekødet med soyasaucen på. Vend det hele rundt et par minutter til kødet er gennemstegt. Tilsæt grøntsagerne og bland dem godt sammen med kødet. Grøntsagerne skal kun lige svitses ganske kort, inden de kogte nudler kommes i wokken (panden). Tilsæt til sidst salt og tag wokretten af varmen.
    Anret retten med peanuts og ekstra soyasauce.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar