Tomatsuppe med pasta
Aftensmad

Tomatsuppe med pasta

Tomatsuppe med pasta

Øv så forsvandt det dejlige sommervejr…
I går badede vi i haven, og drengene løb rundt med korte ærmer og bukser, lige til de skulle i seng. I dag er det da noget af et vejrskifte. Koldt, blæsende og gråt. Sådan en dag hvor man bare får lyst til at hygge indendøre og med en varm suppe til aftensmad.

Både vi og børnene kan godt lide tomatsuppe, men det er ikke så ofte, at jeg får lavet den selv. Vi har specielt en af købe-supperne, som vi synes godt om. Så plejer jeg at bage et godt brød eller boller, som vi spiser til.

Denne gang har jeg dog selv fået lavet en tomatsuppe. Jeg har brugt en pose blandet frost grøntsager til suppen, som jeg lige havde i fryseren. Jeg mener, at der både var blomkål, porrer, broccoli, gulerødder og et par andre grøntsager i blandingen. Det var let og tidsbesparende, fordi de ikke skulle forberedes og koges så længe. Friske grønt-sager kan selvfølgelig også anvendes, hvis du hellere vil det.

Jeg har tilsat supperhorn (små pastaer) så suppen mættede lidt mere, og fordi drengene så godt kan lide pasta.

Tomatsuppe med pasta

Opskrift på tomatsuppe med pasta

850 g blandet frost grøntsager
0,5 liter vand
1 grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
3 små dåser (210 g) tomatpuré / tomatpasta
Salt og peber
0,5 liter fløde 7%
200 g suppehorn (små pastaer)

Fremgangsmåde

Kom de frosne grøntsager, vand og bouillion op i en stor gryde og lad det koge et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad det koge ved middel varme i
5-10 minutter. Tag gryden af varmen og hæld suppen over i en blender hvor det blendes godt sammen. Hvis du ønsker at suppen skal være mindre grov i det end min, kan du laden den løbe igennem en sigte og tilsætte mere vand.

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde og krydderier. Kog suppehornene møre i en anden gryde og hæld dem op i suppen. Smag suppen til og spis den sammen med kold creme fraiche og persille.

Mængde

4 personer

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar