Tarteletter med kogt kylling
Aftensmad

Tarteletter med kogt kylling

Tarteletter med kogt kylling

Når jeg laver madplan, får drengene tit lov til at vælge en ret hver, som vi skal have i løbet af ugen. Resten finder jeg selv på, eller også spørger jeg Søren efter flere ideer.
Til denne uges madplan havde Søren allerede ønsket tarteletter med broccolisalat. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt synes, at de to ting passer sammen, og jeg var nok mere over i en grøn salat til tarteletterne. Men det er en rigtig god broccolisalat, og jeg ved, hvor glad Søren er for den, så han fik det som ønsket :-)

Fyldet til tarteletterne er lavet af en hel kogt kylling med små tern af gulerødder og ærter. Aspargesene er ikke tilsat i sovsen – men i stedet lynstegt på en pande i lidt smør og serveret ved siden af. Portionen her er ret stor, og vi havde mad nok til to aftner. Faktisk var der endnu en lille rest tilbage, som jeg har kommet i fryseren. Den kan en af os nok bruge til frokost en dag sammen med kogte ris eller en salat.

Tarteletter med kogt kylling

Tarteletter med kogt kylling

Opskrift på tarteletter med kogt kylling

Kogning af kyllingen:
3 gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
2 terninger hønsebouillon
1200-1400 g hel kylling

Tartelet-fyldet:
50 g smør
75 g hvedemel
1 liter vand fra kyllingen
4 gulerødder
3 dl små fine frosne ærter
250 ml piskefløde
2 dl sødmælk
Salt og peber
Lidt sovsejævner

Pynt og tarteletter:
Tarteletter
Persille og smørstegte grønne asparges

Fremgangsmåde

Forbered grøntsagerne ved at tage skrællen af løgene og skyl og skær enderne af gulerødderne. Skær løget og gulerødderne ude i grove store stykker. Skær gumpen af kyllingen og fjern eventuelt indmad fra kyllingen. Kom kyllingen og grøntsagerne ned i stor gryde og hæld koldt vand i gryden. Vandet skal dække det meste af kyllingen. Tilsæt bouillonterninger og læg låg over gryden.

Når vandet koger skrues der ned til middel varme, og kyllingen koger videre i cirka 45 minutter med låget halvt dækkende over gryden. Kyllingen er færdigkogt, når alt kødet er hvidt og det nemt slipper benene.

Tag kyllingen op af gryden og læg den til at køle af på et skærebræt. Hæld vandet fra den kogte kylling igennem en sigte så “urenheder” og grøntsagerne sorteres fra. Gem vandet til sovsen skal laves.

Når kyllingen er kølet af tages alt kødet fra benene. Del kødet ud i små passende stykker med fingrene eller brug to gafler til det.

Skæl gulerødderne og skær dem ud i små bitte tern. Stil dem klar i en skål og ærterne i en anden skål. Smelt smørret i en gryde og drys melet hen over smørret. Pisk smør og mel hurtigt sammen til fast “dej” og hæld vandet fra kyllingen i lidt af gangen imens der piskes. Tilsæt ærterne og gulerødderne og rør sovsen rundt med en ske.

Tilsæt kyllingen, fløde og mælk og lad sovsen blive godt varm inden den smages til med salt og peber. Kom eventuelt lidt sovsejævner i sovsen eller lav din egen jævning – hvis du synes sovsen er for tynd.

Varm tarteletterne i ovnen og steg aspargesene på en meget varm pande i lidt smør.

Hæld fyldet i tarteletterne og server dem med de varme asparges og drysset persille.

Mængde

4 personer x 2 dage

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar