Stenalderbrød
Brød og boller

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderrugbrød – opskrift på en lækkert groft rugbrød med frø, kerner og nødder.

Stenalderbrød, paleo brød, stenalderrugbrød, Thomas Rode brødet fra Kong Hans, brødet uden mel, kernebrødet, low carb brødet, brødet som ikke skal hæve og så videre. Dette brød har rigtig mange navne og kan laves på et utal af måder.

Stenalderrugbrød er lavet næsten udelukkende på kerner og nødder. Der er ingen former for mel i, og det kan derfor med fordel spises af glutenallergikere, og dem som ønsker at spare på kulhydraterne. Det er et meget kernefyldt brød, og det mætter utrolig godt. Jeg har set opskrifter både med og uden olivenolie, hvor nogen vælger at erstatte olien med vand eller mælkeprodukter.
Når jeg laver stenalderbrød, bruger jeg olivenolie men i en begrænset mængde. Jeg synes, at brødet bliver for fedtet, når det laves helt efter den originale opskrift.

Stenalderbrødet er meget let at røre sammen, og det skal ikke hæve. Alle ingredienserne skal bare røres sammen i en skål, og så skal det ned i en lille franskbrødsform. Jeg plejer, at bage rugbrødet i en silikoneform (reklamelink). Så er det let at tage ud, og det er ikke nødvendigt at smøre formen inden brødet bages.

Stenalderbrød kan også sagtens laves med hasselnødder, cashewnødder eller andre nødder end dem som lige nævnes her. Det kommer sig ikke så nøje. Så du har du lidt rester af andre nødder, er det bare at blande dem i. Jeg har flere gange udskiftet mandlerne med hasselnødder, når vi ikke lige havde mandler på lager.

Efter bagning skal brødet have lov at køle af på en rist, inden det skæres i skiver. Vi plejer at spise stenalderrugbrødet med smør, ost skåret i skiver og peberfrugt på.

Se flere opskrifter på brød her.

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Antal 1 brød

Ingredienser

  • 5 æg
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g mandler
  • 50 g valnødder
  • 150 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk. groft salt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne samme i en skål og kom dejen op i en 1,5 liter franskbrødsform.
    Hvis du ikke benytter en silikone-form, skal den smøres først.
    Bagetid: 50-60 minutter ved 160 grader. Efter bagning skal brødet have lov at køle af på en rist, inden det skæres i skiver.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar