Stenalderboller
Brød og boller

Stenalderboller

Stenalderboller

Stenalderboller er gode til morgenbordet, i madpakken eller som et mellemmåltid. De er nemme at lave, og så mætter de rigtig godt. De indeholder ikke mel men i stedet en masse frø og kerner. For at variere bollerne kan der tilsættes revet gulerod eller squash. Ingredienserne som bruges til bollerne, er de samme som til stenalderbrødet.

Bollerne kan sagtens laves med hasselnødder, cashewnødder eller andre kerner end dem som lige nævnes her. Det kommer sig ikke så nøje, så du har du lidt rester af nødder eller kerner, er det bare at blande dem i.

Bollerne skal ikke have lige så lang tid i ovnen som brødet, og så anbefaler jeg at bage dem i en silikoneform. Jeg har prøvet at bage dem i en stålform, og det fungerede ikke spor godt. Jeg havde smurt formene rigtig godt, og alligevel var bollerne meget svære at få ud, uden at de gik i stykker.

Stenalderbollerne kan godt fryses men egner sig ikke til at blive genopvarmet. Frys dem ned i en frysepose og tag dem op et par timer før de skal spises.

Stenalderboller

Stenalderboller

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 5 æg
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g mandler
  • 150 g solsikkekerner
  • 50 g valnødder
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk. groft salt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne samme i en skål og kom dejen i en silikoneform til muffins.
    Bagetid: 30-40 minutter ved 160 grader. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Wanda 5. februar 2015 at 08:32

    Disse lyder som nogle boller, som skal prøves. :) Tak for opskriften.
    Silikoneformen skal den smøres ?
    Har aldrig brugt en sådan, men har da overvejet det. :)
    God dag til Jer alle.
    Hilsen Wanda

  • Svar Mie 5. februar 2015 at 09:53

    Hej Wanda

    Nej, silikoneformen skal ikke smøres, og alligevel er det meget nemt at få bollerne ud. Vi har flere forskellige slags, og jeg bruger dem også til at bage brød eller æg i ovnen (frokost muffins).

    God dag til jer :-)
    Hilsen Mie

  • Svar Majken 13. januar 2019 at 15:26

    Hejsa. De ser lækre ud. Du skriver at man kan bruge gulerod el squash men hvad skal det erstatte og hvor meget af det? Der er jo kun kerner og æg i opskriften.

    • Svar Mie 13. januar 2019 at 15:29

      Jeg ville ikke erstatte noget af det, men tilsætte et par gulerødder eller en halv squash :-)

    Skriv din kommentar