Stegt flæsk og blomkålsmos
Aftensmad

Stegt flæsk og blomkålsmos

Stegt flæsk og blomkålsmos
I en periode spiste vi rigtig mange grøntsager og protein og holdt igen med kulhydraterne. Det blev til rigtig mange aftener med kød og salater eller kød og bagte grøntsager. Med tiden begyndte vi begge at savne kulhydraterne, eller bare noget der mindede om det.

Da jeg en aften stod med et blomkålshoved, som skulle koges, begyndte jeg at overveje, om det kunne blive til en mos. Det kom der denne blomkålsmos ud af. Den smager rigtig godt og samtidig minder den meget om en kartoffelmos uden at den næsten indeholder kulhydrat – udover den smule som er i blomkålen og smørret.
Der er hverken smør eller fløde i, kun en klat smør, så den er også fedtfattig.

Vi blev faktisk så glade for denne opskrift, at vi stadig laver den af og til. Det er en god variation til den traditionelle kartoffelmos eller sædvanlige kogte blomkål.

Opskrift på stegt flæsk med blomkålsmos

Et blomkålshoved
En spsk smør
Groft salt

Salaten:
Cherrytomater
1 rødløg
Et stort bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

Kog blomkålen til den er mør/blød. Den må gerne få noget ekstra, nu hvor den skal laves til en mos. Hæld vandet fra og kom den kogte blomkål op i en blender. Tilsæt smør og salt og blend det hele til mos. Væsken i blomkålen er med til at gøre mosen cremet, så det er ikke nødvendigt at tilsætte yderligere.

Mængde

3-4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar