Squashmuffins med ostecreme
Kage og dessert

Squashmuffins med ostecreme

Squashmuffins med ostecreme

Jeg bagte de her lækre squashmuffins med ostecreme til os i fredags. William var hos en ven fra klassen, og Malte var midt i en leg med superhelte, så jeg havde tid til både aftensmad og bagning. Da jeg var færdig med at lave dejen, var Malte med til at komme den i formene. Imens snakkede han om, at der skulle grøn glasur på kagerne. Det ville sikkert have set flot ud, men min plan var en lidt anden, da jeg havde gjort cremen klar :-)

Kagerne er bløde og svampede og med knas fra mandler, og så er de toppet med en super lækker ostecreme! Jeg elsker ostecreme, og synes det gør en hver cupcake eller muffin bedre med et fint lag pyntet creme. Men hvis man ikke er så meget til ostecreme, så er de her muffins faktisk også ret gode uden creme. Jeg har bagt dem flere gange både med og uden creme – og også som en hel kage.
Hvis der kommes ostecremen på kagerne, skal de opbevares på køl. Det gør både at cremen sætter sig og holder, og så smager den bedre, når den er kold.

Squashmuffins med ostecreme

Squashmuffins med ostecreme

Squashmuffins med ostecreme

Squashmuffins med ostecreme

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 350 g squash
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kanel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 75 g mandler

Ostecreme:

  • 400 g flødeost (det må ikke være light)
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 120 g flormelis
  • 120 ml piskefløde

Sådan gør du

  • Skyl og riv hele squashen på et rivejern.
    Smelt smørret i en lille gryde, uden at det bruner. Lad smørret stå i 5-10 minutter til den hvide del (vallen) bundfælder sig. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og kom squashene i æggemassen.
    Bland mel, bagepulver, kanel og vaniljesukker og lad det løbe igennem en sigte ned i dejen. Vend det hele godt sammen og tilsæt det klare – smeltet smør (den hvide del skal ikke med). Til sidst hakkes mandlerne og blandes i dejen.
    Hæld dejen ned i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 25-30 min. ved 180°. Hold øje med kagerne undervejs og tjek eventuelt med en kniv eller kødnål om de er færdige. Når kagerne tages ud, skal de køle af på en rist, inden de pyntes med ostecremen.
    Ostecremen:
    Rør flødeosten og vaniljesukker sammen i en skål. Flormelisen sigtes ned i skålen med osten og piskes sammen med en elpisker. Hæld ganske langsomt lidt af fløden i cremen imens der piskes. Tilsæt lidt mere fløde og pisk igen, indtil der ikke er mere piskefløde tilbage. Stil ostecremen på køl i en halv times tid.
    Kom cremen ned i sprøjtepose med tyl og pynt kagerne. Opbevar kagerne på køl i en beholder med låg. Her kan kagerne godt holde sig friske i 1-2 dage.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

5 Kommentarer

  • Svar Jannie 19. september 2016 at 19:56

    Mon man kaaøn bytte squash ud med fyld fra græskar?

    • Svar Mie 19. september 2016 at 20:05

      Hej Jannie

      Det kan man sikkert godt. Jeg har ikke prøvet det.
      Kagerne bliver nok ikke helt så svampede og bløde i det, da græskar har en mere tør konsistens.

      Vh. Mie

  • Svar Marianne 19. september 2016 at 20:12

    mums dem må jeg lave i weekenden

    • Svar Mie 19. september 2016 at 20:13

      De er altså også lækre :-)

  • Svar Mie 20. september 2016 at 14:16

    Svar på test2

  • Skriv din kommentar