Spidskålswrap med jordskokkechips
Aftensmad

Spidskålswrap med jordskokkechips

Spidskålswrap med jordskokkechips

I går havde vi min mor på besøg, og hun havde en hel spand med friske jordskokker med fra hendes have. Jeg elsker jordskokker og anvender dem ofte i suppe, i biksemad eller laver jordskokkechips ud af dem. Jeg havde allerede planlagt og købt ind til spidskålswraps, men så kunne jordskokkechipsene bruges som pynt.

Hvis du ikke rigtig kender til jordskokker, kan jeg fortælle, at de har en knoldende facon, og kan være ret svære at rengøre. De har en nøddeagtig og rigtig lækker smag. Specielt synes jeg, at de smager godt, når de skæres i helt tynde skiver og laves til jordskokkechips. De bliver sprøde og knasende og egner sig godt som pynt på både kød og suppe.

Spidskålswrap med jordskokkechipsSpidskålswrap med jordskokkechips

Opskrift på spidskålswrap med jordskokkechips

Spidskål
500 g hakket oksekød
Smør til stegning
Salt og peber

Salaten:
5 store blommetomater
Persille
1 rødløg

Jordskokkechips:
Jordskokker
Olivenolie
Groft salt

Fremgangsmåde

Start med at skrælle jordskokkerne og skyl dem rigtig grundigt. Skær dem ud i helt tynde skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Hæld lidt olivenolie hen over og drys med groft salt. Bag jordskokkechipsene i ovnen ved 200° (varmluft) i cirka 20-25 minutter. De skal have taget godt med farve, så de når at blive helt sprøde og knasende. Det er ikke nødvendigt at vende dem undervejs, fordi de er så tynde.

Imens jordskokkerne er i ovnen, kan du stege kødet og forberede salaten. Tag herefter forsigtigt bladene af spidskålen og skyl dem. Hvis bladene er meget store, kan du skære dem over på langs. Anret kødet på spidskålen, så salaten og til sidst jordskokkechipsene.

Mængde

2-3 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar