Spansk tortilla
Aftensmad

Spansk tortilla

Spansk tortilla
Her opskriften på en enkel og god spansk tortilla. Den traditionelle tortilla som denne er egentlig bare en stor omelet med kartofler i. Jeg synes, den er et godt alternativ til æggekage, og så smager tortilla godt sammen med en salat. Efter min mening er det ikke nødvendigt med kød til, for den er rigelig mættende i sig selv. Salaten ved siden af er blandet grønne salatblade, tomat, agurk, gulerødder og ristet pinjekerner.

Hvis du har en rest tortilla tilbage, kan du bruge den som tapas. Spis den kold eventuelt med en lille pind i sammen med lidt pølse, ost og grøntsager. Det smager mægtig godt, og sådan spiser man mange steder tortilla i Spanien.

Opskrift på spansk tortilla

12 kartofler (almindelig størrelse)
4 æg
Et løg
3 spsk olivenolie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og løg skær dem i små tern eller riv dem på et rivejern. Kom olien på en varm pande med høj kant og brun kartoflerne og løget her på. Pisk æggene sammen med salt og peber og hæld det over kartoflerne og løget på panden. Brun tortilla’en på begge sider. Den er færdig, når den er let lysebrun i bunden og på toppen.

Mængde

4-5 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar