Smoothie skål med banan og kakao - opskrift | Madling.dk
Smoothie skål med banan og kakao
Drikke

Smoothie skål med banan og kakao

Smoothie skål med banan og kakao

I sidste uge da William var syg og hjemme fra skole, lavede jeg denne smoothie skål med banan og kakao til os. Den blev vildt god, og jeg er derfor glad for, at jeg fik skrevet opskriften ned. Jeg har brugt et par frosne bananer, som vi havde i fryseren.
Hvis ikke vi kan nå, at få spist de bananer vi har, inden de bliver for bløde, tager jeg skrællen af dem og kommer dem i en frysepose. Så er de lige til at tage op af fryseren til fx. bagning eller i en smoothie som denne. Smart og nemt – og så gør de samtidig smoothien kold og lækker.

Vi spiste smoothie skålen til morgenmad, men jeg synes godt, at den også kan bruges som en sundere dessert. Specielt hvis man pynter med kokoschips og kakaonips og anretter lidt pænt. Kokoschipsene er knasende og rigtig gode og så tilfører de lidt sødme. Det samme gør kakakonibsene som er tørrede kakaobønner. Hvis man bare smager på kakaonibs, er de bitre og har en ret kraftig smag. Det kan William også bekræfte, da han gerne ville smage dem ;-) Men i smoothies, på pandekager og yoghurt synes jeg de er vædig gode. De tilfører ligesom kokoschipsene sødme og så selvfølgelig smag af kakao.

Smoothie skål med banan og kakao

Smoothie skål med banan og kakao

Antal 1 person

Ingredienser

  • 3 små frosne bananer (fra fryseren)
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 0,5 dl sødmælk
  • 1,5 tsk. vaniljesukker (eller vaniljepulver)
  • 3 tsk. usødet kakao
  • 15 hele mandler

Pynt:

  • 4-5 mandler som hakkes
  • Bananskiver
  • Ristede kokoschips
  • Kakaonibs

Fremgangsmåde

  • Kom græsk yoghurt og frosne bananer fra fryseren i blenderen og blend det sammen. Tilsæt vaniljepulver, kakao og mandlerne og mælken. Hold eventuelt lidt igen med mælken, hvis du gerne vil have en smoothie med tykkere konsistens.
    Hæld smoothien i en eller to skåle og pynt med hakkede mandler, bananskiver, ristede kokoschips og kakaonips.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

3 Kommentarer

  • Svar Kirstine 1. februar 2017 at 18:17

    Hermed afprøvet. Den er SÅ god! Det smager jo lige som milkshake, hihi ;)

    • Svar Mie 1. februar 2017 at 21:51

      Dejligt at høre at du synes om den, og ja den kan sagtens bruges som en dessert a la milkshake ;-)

  • Svar Hjemmelavet müsli med kakao og kokoschips - Madling.dk 13. marts 2017 at 12:51

    […] både til morgenmaden, til dessert eller som en lille snack. Jeg har fx brugt dem her i denne smoothie skål med banan og kakao og i denne morgen smoothie skål med […]

  • Skriv din kommentar