Små ovnkartofler med rosmarin
Aftensmad

Små ovnkartofler med rosmarin

Små ovnkartofler med rosmarin

Små sprøde og lækre ovnkartofler med den skønneste smag af rosmarin, så bliver det næsten ikke bedre! Jeg elsker friske krydderurter i maden, og jeg bruger dem hele året. Om sommeren er vi så heldige at kunne plukke dem i haven, og om vinteren har jeg krydderurter i vindueskarmen i køkkenet. Jeg synes at friske krydderureter smager skønt, og så pynter de så fint på maden.

En af de krydderurter som jeg er specielt glad for er rosmarin. Rosmarin er en kraftig krydderurt, og den er virkelig god til at tilføre smag og duft til maden.
Jeg plejer mest at bruge rosmarin til kødretter og hjemmebagt brød. Fx. dette italienske brød med rosmarin og havsalt eller denne hvide pizza med kartofler og rosmarin.
Det er for øvrigt min yndlings pizza, den er virkelig god! Nå men rosmarin er faktisk også rigtig godt til kartofler. Specielt her om efteråret og vinteren hvor kartoflerne godt kan være lidt kedelige i smagen. Der er rosmarin god til at pifte dem op, og det smager rigtig godt at blande olivenolie, rosmarin og hvidløg.

Små ovnkartofler med rosmarin

Små ovnkartofler med rosmarin

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1000 g små kartofler med tynd skræl

Første bagning:

  • 2,5 spsk. olivenolie
  • Havsalt

Anden bagning:

  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne og kog dem i en gryde med låg på i 10 minutter.
    Hæld vandet fra og kom kartoflerne over i et fad.
    Kom olie og havsalt (til første bagning) hen over kartoflerne og vend dem rundt i fadet.
    Bag kartoflerne i midten af ovnen. Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft.
    Bland olivenolie (til anden bagning), presset hvidløg og frisk rosmarin sammen i en lille skål og hæld det hen over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen igen.
    Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend kartoflerne undervejs, så de bliver brunet på flere sider.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar