Sloppy Joes
Aftensmad

Sloppy Joes

Sloppy Joes

Til Maltes fødselsdag havde jeg lavet lækre hjemmelavede Sloppy Joes. En Sloppy Joe er en burgerbolle med oksekød og sovs i. Det minder lidt om millionbøf men i stedet for den brune sovs, er der blandt andet tilsat peberfrugt, sennep, ketchup og brun farin. Farinen farver kødsovsen og giver en mild sød smag, hvilke fungerer rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser.

Jeg lavede kødsovsen aftnen inden, vi skulle have den. Så havde jeg bedre tid til at smage den godt til, og det var nemt at varme den op dagen efter. Burgerbollerne som er brugt til disse Sloppy Joes er lavet med italiensk Tipo 00 hvedemel. Jeg linker til opskriften længere nede i teksten. Sammen med burgerne fik vi coleslaw og en pæresalat med feta.

Faktisk var det mit første forsøg på at lave Sloppy Joes, men jeg synes, at det blev rigtig godt. Det syntes gæsterne også, og jeg ved, at flere af dem venter på, at opskriften skal komme på bloggen ;-)

Sloppy JoesSloppy Joes

Sloppy JoesSloppy Joes

Opskrift på Sloppy Joes

1 løg
1 fed hvidløg
Smør
1 kg hakket oksekød
0,5 grøn peberfrugt
0,5 rød peberfrugt
0,5 dl ketchup
1,5 tsk Dijonsennep
2 tsk brun farin
En smule kulør
Salt og peber

Kødsovsen kommes i disse burgerboller med italiensk hvedemel og ved siden af serveres der salater.

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg i små tern. Svits løgene i en gryde med smør.
Tilsæt kødet og vend det hyppigt rundt i gryden. Når kødet er helt smuldret til små stykker og færdigstegt, der må ikke være nogle store klumper af kød – tilsættes perberfrugten skåret ud i små tern. Herefter tilsættes ketchup, Dijonsennep og farin. Lad retten simre ved lav varme i 8-10 minutter og smag den til med salt og peber. Kom eventuelt en smule kulør i kødet hvis du gerne vil have sovsen lidt mørkere.

Mængde

1 kg kød til Sloppy Joes

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Gitte Roslund 31. oktober 2016 at 13:50

    Vi har lige fået sloppy Joes, pæresalat, coleslaw og dit pull apart hvidløgsbrød til fødselsdagsfest her i weekenden og det var SÅ lækkert! Vi lavede det hele på forkant, så der var ingen stress da gæsterne var her. Maden kunne findes frem og varmes på 15 minutter og smagte himmelsk! TAK for opskriften!!!

    • Svar Mie 31. oktober 2016 at 14:17

      Hej Gitte

      Hvor blev jeg bare glad, da jeg læste din hilsen :-) Det er så dejligt at høre, når mine opskrifter kan bruges.

      Smart at have forberedt det hele så godt i fordejen. Det er nemlig rigtig lækkert, når man så kan bruge tiden med gæsterne i stedet for at stå lang tid i køkkenet.

      Ha’ en god dag.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar