Skipperlabskovs
Aftensmad

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Da jeg var barn fik vi retter som stegt flæsk med persillesovs, krebinetter med stuvet blomkål, æggekage, millionbøf og brændende kærlighed. Vi fik meget sjældent pasta for min far syntes, at der hørte kartofler eller ris til det meste.
Nu kunne det måske godt lyde som om, at vi fik fed og usund mad, men det synes jeg ikke, at vi gjorde. Vi fik mange danske retter, men vi var også en familie, som fik godt med grøntsager. Især min mor lavede mange slags salater, og begge mine forældre var glade for at bruge de grøntsager og frugter, som vi havde i haven.

Jeg synes, det er hyggeligt, at lave nogle af de gamle retter, som jeg fik i min barndom. Retter som man både i dag men også den gang kaldte for mormor-mad. Skipperlabskovs er en af de retter – en rigtig simreret, så man skal sætte godt tid af til at lave den. Jeg lavede den til os i weekenden, efter vi havde været på høstmarked. Det havde regnet en del og var temmelig blæsende, så det var rart med en varm efterårsret til aftensmad efter et par timer i den fri luft.

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Opskrift på skipperlabskovs

500 g oksebov uden ben
2 store løg
Smør til stegning
1,5 tsk groft salt
Godt med peber
6,5 dl vand
1 oksebouillon
4-5 laurbærblade
0,5 tsk dijonsennep
1 kg kartofler

Tilbehør: rugbrød, purløg og rødbeder

Fremgangsmåde

Skær kødet ud i passende små stykker og kom det ned i en gryde med smør. Skræl løgene og hak dem – de behøver ikke at være helt finthakkede i denne ret. Bland løgene og kødet sammen i gryden og lad kødet brune. Tilsæt salt og peber. Jeg har brugt hvid peber og rigeligt af det. Skipperlabskovs må godt være krydret.

Tilsæt 3 dl vand (resten skal først bruges senere), bouillion, laurbærblade og dijonsenneppen. Rør rundt i gryden og lad retten simre i mindst 30-40 minutter eller længere – kødet skal være mørt. Imens kødet simre skrælles kartoflerne og skæres ud i halve og derefter over i halve skiver.

Når kødet er mørt tilsættes kartoflerne og resten af vandet – 3,5 dl. Lad retten koge i 15-20 minutter imens der røres hyppigt rundt. Retten er færdig når kartoflerne er godt udkogte og melede, sådan at de har samlet sig med resten af retten.

Tag laurbærbladene op af gryden og server retten med rugbrød, purløg og rødbeder.

Mængde

4 personer

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar