Sandwichboller til madpakken
Brød og boller

Sandwichboller til madpakken

Sandwichboller til madpakken

Af og til når det skal være nem og enkel aftensmad, og jeg ikke rigtig har de store ideer, så får vi hjemmebagte boller. Det kræver ikke så meget tid i køkkenet, og så er det samtidig super nemt at smøre madpakke til William efterfølgende fordi pålæg og brød er fremme.

Denne her aften fik vi sandwichboller lavet med havregryn, hørfrø og hvede- og fuldkornshvedemel. Jeg lavede bollerne ekstra store, så vi kunne fylde dem med en masse lækkert pålæg og grøntsager. Især synes vi, at de smagte godt med lun leverpostej, salat og agurk eller med ost, revet gulerødder og peberfrugt. William har lige for tiden en “dille” med pikant ost, så det vil han gerne have på mange af sine madder.

Bollerne kan godt fryses. De holder sig bedst, hvis de kommes i fryseposer med clips på og fryses så snart de er afkølet. Enten kan man tage dem op fra fryseren og lade dem tø op eller lune dem et par minutter, så får de næsten den nybagte smag.

Sandwichboller til madpakken

Opskrift på sandwichboller til madpakken

25 g gær
3 dl vand
2,5 dl tykmælk
50 g hørfrø
1,5 tsk salt
1 tsk sirup
50 g havregryn
250 g hvedemel
250 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt tykmælken. Kom herefter hørfrø, salt og sirup i skålen og rør det sammen. Tilsæt havregryn og melet lidt af gangen og rør dejen grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da jeg synes det er nemmere og hurtigere at ælte dejen på denne måde.

Når dejen er æltet godt sammen sættes den til at hæve med husholdningsfilm over skålen.
Hævetid 1 time (eller længere).

Form 8 store sandwichboller ud af dejen og sæt dem på en plade med bagepapir. Jeg har brugt en ske til forme bollerne med, da dejen er lidt klistret.

Bagetid: 22-25 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

8 sandwichboller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar