Saltkartofler
Aftensmad

Saltkartofler

Saltkartofler

De her saltkartofler får vi af og til som tilbehør til aftensmaden. Det er bedst at lave dem af de små kartofler, hvor skrællen er fin og ikke alt for tyk. Jeg plejer at bruge de små kartofler uden jord som kaldes “babykartofler”.

Saltkartoflerne smager godt til alt slags kød og fisk. Til grillmad eller burger i stedet for pommes frites. De er også gode til grøn pesto og salater. Har vi en rest tilbage, gemmer jeg dem til dagen efter, og bruger dem som en lille snack eller forret sammen med pesto’en. Jeg har ikke prøvet at genopvarme dem, da jeg synes de smager rigtig godt kolde.

Saltkartofler

Antal 1 kg

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler (fx babykartofler)
  • 1 håndfuld groft salt

Fremgangsmåde

  • Vask kartoflerne og tør dem. Kog dem i en gryde med salten. Jeg plejer ikke at måle, hvor meget salt jeg bruger, men jeg gætter på cirka en halv deciliter salt.
    Lad kartoflerne koge i 18-20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og stil gryden med kartoflerne tilbage på komfuret – men med kogepladen slukket. Lad gryden stå på kogepladen i 1-2 minutter imens salten sætter sig på skrællen. Ryst gryden lidt så der kommer salt på alle siderne af kartoflerne.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar A+K/Venterpaavin 22. februar 2014 at 12:19

    Det er faktisk længe siden, jeg har fået sådan nogle – de er ellers ogdt tilbehør til næsten alt, tak for påmindelsen.

    – Anne

  • Svar Mie 22. februar 2014 at 13:14

    Ja, de er nemlig rigtig gode som tilbehør til de fleste retter. God weekend. Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar