Romkugler
Snack og sødt

Romkugler

Romkugler
Før i tiden havde jeg den holding, at romkugler var en kedelig tør kage. Men kun indtil jeg smagte disse romkugler som er super lækre. De er nemme at lave, og skal bare røres sammen, trilles og stilles på køl. Børn kan sagtens være med til at lave dem, da kagedejen er let og ikke for skrøbelig at trille. Da jeg pyntede kuglerne, kom jeg de fire slags pynt kokosmel, nødder, brun- og flerfarvet krymmel op i hver sin skål og trillede
dem der i.

Opskriften har jeg fået fra en af mødrene i min første mødregruppe, og jeg ved at hun også ofte laver romkuglerne. Det er rart med en sød lille ting som ikke kræver bagning, og som man kan lave forholdvis hurtigt, hvis der kommer gæster. Til jul plejer jeg at dyppe romkuglerne i chokolade og pynte med grøn glimmer krymmel.

Romkuglerne skal opbevares i køleskabet i en beholder med låg. Jeg vil tro, at de godt kan holde sig friske i mindst en uges tid, men så længe holder de ikke herhjemme.

Romkugler

Romkugler

Antal 40 stk.

Ingredienser

  • 250 g sandkage (fx lys og mørk)
  • 50 g nødder (hasselnødder eller mandler)
  • 100 g syltetøj
  • 75 g mørk chokolade
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. kakao
  • 4-5 tsk. Rom eller 4-5 tsk romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)

Pynt:

  • Kokosmel
  • Kakaopulver
  • Krymmel
  • Hakkede nødder
  • Smeltet chokolade

Fremgangsmåde

  • Skær kagen i mindre stykker og kom den i en skål. Hak nødderne fint og kom dem ned i skålen. Tilsæt syltetøj, flormelis og kakao. Smelt chokoladen og hæld den ned i skålen til de øvrige ingredienser. Tilsæt rom eller romaroma og rør det helt godt rundt.
    Det letteste er at samle og ælte kagedejen med hænderne. Form små fine kugler ud af dejen og rul dem i pynten. Romkuglerne stilles på køl inden de skal spises.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar