Risengrød med kanelsukker
Aftensmad

Risengrød med kanelsukker

Risengrød med kanelsukker

Om vinteren og op til julemåneden kan jeg rigtig godt lide at få risengrød.
Det er så hyggeligt med risengrød med kanelsukker på de kolde dage, og så er det både nemt at lave og en budgetvenlig ret. Med få undtagelser drikker vi altid vand til aftensmaden, og der er risengrød en af undtagelserne. Der skal være rød saftevand til risengrøden her hjemme, for der giver jeg børnene ret. Saftevand hører sig helt sikkert til sammen med risengrød eller nisseøl til de voksne.

Når vi får risengrød, laver jeg ofte en stor portion. Så er der enten til to dage, eller også bruger jeg resterne af risengrøden til klatkager. Klatkager hører ligesom risengrød til i december måned for os. Klatkager med sukker og syltetøj. Mums!

Se min opskrift på klatkager her:
Klatkager

Risengrød med kanelsukker

Risengrød med kanelsukker

Antal 5 personer

Ingredienser

 • 4,5 dl vand
 • 2 liter letmælk
 • 5 dl grødris
 • 1 tsk. groft salt

Tilbehør:

 • Sukker
 • Kanel
 • Smør

Sådan gør du

 • Kom vandet ned i en stor gryde og tilsæt grødrisene.
  Lad vandet koge i et par minutter inden mælken tilsættes.
  Jeg plejer at hælde mælken i lidt af gangen imens der røres.
  Kom salt i gryden og lad grøden simre ved svag varme.
  Der skal røres hyppigt i gryden, så den ikke brænder på.
  Jeg går aldrig fra gryden, når jeg laver risengrød. Brændt risengrød kan ikke reddes og smager bestemt ikke godt.
  Risengrøden skal simre i cirka 30-35 minutter. Når den har en næsten tilpas tykkelse (stadig en anelse for tynd), plejer jeg at tage den af komfuret. Derefter lader jeg risengrød stå og trække i gryden med låg på i 10 minutter.
  Spis risengrøden med kanelsukker og smørklat.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar