Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost
Brød og boller

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

I sidste uge havde vi venner på besøg til aftensmad. Jeg havde lavet flæskesteg, flødekartofler, en pæresalat og dette pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost. Det var første gang, at vi smagte et pull apart brød, men jeg havde længe haft lyst til at prøve det, og var også stødt på det flere gange både på nettet og Pinterest. Jeg bruger tit Pinterest, når jeg skal inspireres til nye opskrifter, og jeg finder mange ideer til nye retter og kager. Og så tror jeg faktisk, at man kan finde ALT på Pinterest. Der er vitterligt alt lige fra billeder af mad, tøj, frisurer, dyr, hobbyprojekter, fester, indretning og meget mere.

Pull apart hvidløgsbrødet i opskriften her er lavet af et Filionebrød, som jeg havde købt. Man kan selvfølgelig også bage et brød selv, men i så fald er det vigtig, at brød er et mere “fast” brød, så det ikke bliver blødt af alt fyldet. Der er brugt godt med både smør og ost, og så har jeg brugt 2,5 fed hvidløg, da brødet var temmelig stort, og gerne måtte få en god og kraftig smag af hvidløg.

Både voksne og børn var meget begejstret for brødet, så det skal helt sikkert på bordet igen en anden gang, når vi får gæster på besøg.

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost

Antal 1 stort brød

Ingredienser

  • Et godt fast franskbrød (jeg har brugt et Filionebrød 550 g)
  • 250 g blødt smør
  • 2,5 fed hvidløg
  • Persille
  • Havsalt
  • 180 g revet mozzerella

Sådan gør du

  • Rør smørret godt sammen med presset hvidløg, lidt havsalt og hakket persille.
    Skær skrå linjer ned i brødet på langs. Kniven skal ikke gå helt igennem brødet, men så langt at man efter bagning kan rive små stykker af brødet. Når linjerne på den ene led er skåret, skæres de modsat, så der danner sig et mønster af “rudere”.
    Kom hvidløgssmørret ned i alle de “små lommer” med en teske. Efterfølgende fyldes “lommerne” med revet mozzerella, og brødet pakkes ind i stanniol.
    Bag hvidløgsbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen. Bagetid: 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. Åben stanniolen og bag brødet yderligere i cirka 5 minutter til skorpen på brødet er gylden og sprød.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Wanda 23. juni 2016 at 07:37

    Uhmmmmm det kan selv jeg da finde ud af. TAK :)

    • Svar Mie 23. juni 2016 at 09:59

      Selvfølgelig kan du det Wanda :-)
      Og det her brød er virkelig nemt at få lækkert.
      God dag. Kh. Mie

  • Svar Stine 27. juni 2016 at 13:21

    IgeN 1000 tak for dejlig madinspiration og læsning. Hvor mange personer kunne brødet række til? Kh. Stine

    • Svar Mie 27. juni 2016 at 22:43

      Hej Stine
      Vi var 4 voksne og 4 børn, da vi fik det, og der var i alt fald nok :-)
      Hvis det skal være til færre/flere personer, kan du sikkert finde et andet passende franskbrød.

      Tak for dine søde ord :-)
      Kh. Mie

    Skriv din kommentar