Popcorn med karamel og havsalt
Snack og sødt

Popcorn med karamel og havsalt

Popcorn med karamel og havsalt

Kender du de lækre popcorn, de har i Tivoli med mange forskellige smagsvarianter?
Da vi var i Tivoli omkring Halloween, købte vi en pose popcorn med karamel og havsalt med hjem. Jeg må indrømme, at jeg var ret skepsis over for de farvede popcorn, og derfor valgte vi dem som lød mest neutrale i smag og udseende.

Jeg blev dog meget overrasket, for de viste sig ikke bare at smage godt – men rigtig godt! Sammensætningen af salt og det søde fra karamellen, var en rigtig god kombination. Derudover var popcornene friske og knasende, og jeg fortrød hurtigt, at vi kun havde købt en lille pose af dem.

Popcorn med karamel og havsalt

I fredags havde vi gæster til spisning, og der ville jeg selv prøve at lave popcorn med karamel og havsalt, som vi kunne få som en lille snack senere på aftnen. Jeg havde købt majskorn, havsalt og kondenseret mælk til formålet. Den kondenseret mælk lod jeg småsimre i en del timer, så den blev til karamel. Efter majsene var poppet til popcorn, hældte jeg den afkølet karamel ud over dem og satte dem til at tørre i et køligt rum.

Desværre blev resultatet ikke som jeg havde ønsket det. De smagte godt, men popcornene blev bløde og fedtet, og karamellen blev ved med at være lettere flydende. Lidt synd efter en del forberedelse men sådan går det nogen gange, når man forsøger sig med nye ting i køkkenet.

I går besluttede jeg at prøve at lave popcornene igen, men denne gang valgte jeg en lettere og hurtigere måde at lave dem på. Heldigvis var heldet med mig og denne gang, og de blev rigtig gode både i smag og konsistens. Karamellen har jeg lavet ud af sukker, og den størknede hurtig og popcornene forblev knasende. Opskriften finder du lidt længere nede.

Popcorn med karamel og havsalt

Opskrift på popcorn med karamel og havsalt

1 dl popcorn majs
2 tsk havsalt + ekstra
4-5 spsk olie
1,5 dl sukker

Fremgangsmåde

Kom olie og salt ned i en mellemstor gryde. Hæld popcorn majsene ned i gryden og læg låg på. Lad popcornene poppe ved middel varme og ryst gryden et par gange.
Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir imens du gør karamellen klar.

På en stor panden hældes sukkeret ud, så det dækker hele panden. Lad sukkeret smelte ved middelhøj varme uden at der røres i det. Først når alt sukkeret er smeltet kan du røre karamellen sammen. Tag herefter panden af varmen, så karamellen ikke bliver for mørk. Den skal have en helt lysebrun farve. Hæld den varme karamel ud over popcornene og lad dem ligge i 15-20 minutter så karamellen kan størkne. Tilsæt ekstra salt efter smag og så er popcornene klar.

Mængde

3-4 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Sysleren 17. november 2014 at 21:39

    Øj, hvor lyder det bare lækkert. Jeg er ellers ikke til søde popcorn, men når der også drysses med salt, kan det kun være godt. Jeg får flashback til de sidste år i folkeskolen, hvor vi altid dippede vores fritter i sundae med karamelsovs. Det var bare godt.

  • Svar Mie 18. november 2014 at 11:20

    Tak, jeg er heller ikke til søde popcorn, som de fx spiser i Tyskland.
    Men med de her er det noget andet. Karamellen og saltet fungerer rigtig godt sammen og smager skønt :-)

  • Skriv din kommentar