Popcorn med karamel og chokolade
Snack og sødt

Popcorn med karamel og chokolade

Popcorn med karamel og chokolade

Her i huset er vi alle fire ret glade for popcorn. Drengene får popcorn hver fredag, når de hygger med Disney Sjov, og de glæder sig til det hele ugen. Når Søren og jeg skal se en god film eller serie, laver vi også tit en gyde popcorn. Det er en af de få slags slik/snack, som vi begge godt kan lide, for ellers har vi meget forskellig smag på det punkt. Jeg er til kager og lakrids, og Søren er særlig glad for chips og is. Så er der så lige chokolade, som vi begge to også er temmelig glade for.

På de her popcorn er der både karamel og chokolade, og jeg har tidligere lavet dem i en anden variant med karamel og havsalt, som også var god. Chokoladen har jeg smeltet 1,5-2 minutter i microovnen, og karamellen er lavet af smeltet sukker på en pande. Popcornene var en rest, som vi havde fra dagen før, så det var nemt lige at hælde karamel og chokolade ud over. Jeg har drysset popcornene med lidt salt, da jeg godt kan lide blandingen af det søde og salte.

Popcorn med karamel og chokolade

Popcorn med karamel og chokolade

Opskrift på popcorn med karamel og chokolade

20 g popcorn (færdig poppede)
50 g sukker
30 g mørk chokolade
Salt

Fremgangsmåde

Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir og sørg for at de ligger fladt.
Hæld sukkeret ud på en stor varm pande og lad det smelte uden at der røres i det. Når sukkeret er helt flydende og lysebrunt som karamel, tages panden af varmen, og karamellen hældes med en ske ud over popcornene. Drys lidt salt ud over popcornene og lad karamellen tørre (det går ret hurtigt) – imens forberedes chokoladen.

Smelt chokoladen i et vandbad eller i microovnen og fordel den ligesom med karamellen ud over popcornene. Når chokoladen er størknet, er popcornene klar til at blive spist.

Mængde

1 person

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar