Pølse muffins | Madling.dk
Pølse muffins
Morgenmad

Pølse muffins

Pølse muffins
Disse små søde boller med en pølse i kalder jeg pølse muffins. De er lavet ud af den samme gode dej, som jeg bruger til at lave pitabrød og pølsehorn ud af. Jeg har halveret opskriften, og så har jeg undladt at komme sesamfrø i. Efterfølgende kom jeg til at tænke på, at jeg kunne have penslet rundt om pølserne og drysset med sesam eller birkes. Det må blive næste gang, jeg bager dem.

Pølse muffins kan sagtens laves af børn, da de er lette at lave. Dejen skal ikke rulles ud som ved pølsehorn, og de skall næsten heller ikke formes. De kan anvendes som morgenmad, i madpakken, som mellemmåltid, til fødselsdag på picnic osv.
De smager bedst lune med ketchup til.

Pølse muffins
Pølse muffins

Opskrift på pølse muffins

1,5 dl vand
12 g gær
0,25 dl olie
0,5 tsk groft salt
250 g hvedemel
2-3 pølser

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i. Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen.
Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i mindst en 1 time og gerne længere.
Form boller ud af dejen og læg dem i en silikone-muffin-form med 1/3 pølse i hver bolle.
Bagetid: 10-12 min. ved 250°.

De kan godt fryses.

Mængde

7 pølse muffins

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar