Pastaret med kylling og broccoli
Aftensmad

Pastaret med kylling og broccoli

Pastaret med kylling og broccoli

Der kan godt gå lang tid imellem, at vi får pasta, og selv om jeg synes, at pasta både er en sommer- og vinterret, så tror jeg mest, at laver jeg det i vintermånederne. Om sommeren bruger vi ofte pasta (og gerne frisk pasta) som nemt tilbehør til noget kød eller kylling og en salat. Faktisk kan jeg også rigtig godt lide, noget så enkelt som pasta med pesto. Det er bare en god blanding, og så er det nemt.

I denne her pastaret har jeg blandet kylling, broccoli, bacon og frisk pasta. Der er ikke brugt så mange krydderier men blandingen gør, at jeg ikke synes, at det var nødvendigt at tilsætte mere smag. Pastaretter må efter min mening gerne være simple. De behøver ikke at bugne af mange krydderier og grøntsager. Grøntsagerne kan man jo tilsætte ved siden af som en salat eller grøntsagsstave. Sidst nævnte gør vi ret tit, så børnene selv kan få lov at vælge de grøntsager, som de helst vil have.

Ovenpå pastaretten fik vi tynde stykker af parmesanost. William ville meget gerne smage, hvilke han selvfølgelig fik lov til. Nu har han så fundet ud af, at han også godt kan lide parmesanost. Jeg synes virkelig, at det er skønt, at han er så god til at smage på nye ting. Det var jeg ikke som barn. Jeg kan blandt andet huske, at jeg var temmelig hysterisk med løg ;-)

Pastaret med kylling og broccoli

Pastaret med kylling og broccoli

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 2 pakker bacon
  • 1,5 fed hvidløg
  • Smør til at stege i
  • 650 g kyllingebrystfilet
  • 1 broccolihoved
  • Salt og peber
  • 500 g frisk pasta
  • 500 ml madlavningsfløde 18%
  • Eventuelt lidt sovsejævner

Pynt:

  • Parmesanost
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og lad pastaen stå i gryden med låg over.
    Skær eller klip baconen ud i mindre stykker. Jeg plejer at bruge en saks, det er ofte nemmere end med en kniv. Steg baconen i et par minutter sammen med presset hvidløg i en sauterpande med smør.
    Skær kyllingen ud i strimler og kom den på panden. Skyl derefter broccolien og skær den ud i små buketter som svitses på panden sammen med kyllingen og baconen. Når kyllingen er hvid og gennemstegt tilsættes madlavningsfløden, og retten smages til med salt og peber. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, kan den jævnes med lidt sovsejævner. Hæld pastaen ud på panden og bland det hele godt sammen.
    Skær helt tynde strimler af parmesanosten som lægges på toppen af pastaretten og pynt med lidt brøndkarse eller andre krydderurter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Mike Kofod 5. januar 2017 at 17:55

    Så simpelt, men så godt. Det er en opskrift som vil blive brugt i fremtiden. Jeg tog mig den frihed at booste den med lidt okse og ande boullion, og det blev super!

    • Svar Mie 6. januar 2017 at 10:31

      Hej Mike
      Dejligt at høre at du kan bruge opskriften :-)
      Det lyder godt med lidt ekstra smag fra bouillon, det må jeg prøve, næste gang jeg laver retten.
      God weekend.
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar