Ostekringler
Brød og boller

Ostekringler

Ostekringler

Jeg har bagt de lækreste bløde ostekringler med cheddarost til Williams madpakke. Jeg synes, det er rart at have lidt lækkert til ham, og han bliver altid så glad, når han finder små overraskelser i madkassen. Det kan være alt lige fra bær eller nødder til hans favorit mini salamipølser, men jeg ved, at han bliver ekstra glad, når jeg har bagt.

Der bliver 20 ostekringler ud af opskriften her, og de kan godt fryses. Jeg kom dem i fryseposer med clips på. Så er det nemt og hurtigt lige at tage en ostekringle op af fryseren, når der laves madpakke. William får både formiddagsmad og frokost med, og han plejer at have en god appetit. Ostekringlerne kan enten bruges til formiddagsmad sammen med et stykke frugt eller skåret over på midten med smør, pålæg og grøntsager som en sandwich.

Kringlerne er lette og luftige, og osten giver en god og let intens smag til brødet. Dejen var nem at arbejde med og forme, og det er jeg stor fan af, da jeg synes det er irriterende med dej som klistrer. Derfor kommer jeg tit fedtstof i dejen, når jeg bager, og så prøver jeg at bruge god tid på at dosere mængden af mel. Det plejer jeg at have held med, når jeg afprøver nye opskrifter til bloggen.

Ostekringler

Ostekringler

Opskrift på ostekringler

4 dl vand
50 g gær
1,5 tsk sukker
2 tsk salt
1 dl A-38 eller anden yoghurt naturel
2 spsk olie
650 g hvedemel
En æggeblomme til pensling
Cirka 75 g cheddarost

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og salt. Tilsæt yoghurt og olie og rør det sammen. Kom melet i lidt af gangen og rør dejen godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine, og rørt dejen indtil den slap skålen og var helt blød og ensartet.

Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen. Imens rives osten på et rivejern – så den står klar til brug.

Kom en smule mel på bordet og hænderne og tag dejen ud af skålen. Del dejen over i 20 stykker og form dem alle til aflange smalle stænger på cirka 32 cm. Der må ikke være for meget mel på bordet, så bliver det for svært at rulle dejen. Form 20 kringler ud af stængerne og læg dem på to plader med bagepapir. Giv kringlerne et enkelt lille tryk – så de ikke bliver for høje og pensl dem med sammenpisket æggeblomme.

Drys osten hen over kringlerne og sæt dem i en forvarmet ovn.
Bagetid: 13-14 min. ved 200° (varmluft).

Lad ostekringlerne køle af på en rist og pak dem i fryseposer med clips på. Kom dem eventuelt i fryseren hvis de skal gemmes til madpakken.

Mængde

20 ostekringler

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Anette 8. april 2016 at 08:56

    De ser rigtig gode ud :-) Skal de slet ikke hæve, efter de er blevet formet?

    • Svar Mie 8. april 2016 at 09:00

      Tak, nej de skal ikke efterhæve. Ikke udover den tid det tager at forme alle kringlerne :-)

    Skriv din kommentar