One pot pasta bolognese
Aftensmad

One pot pasta bolognese

One pot pasta bolognese

Denne one pot pasta bolognese er vi vilde med her hjemme! Den er så nem og hurtig at lave, og så smager den bare super godt. Jeg har brugt oksekød, løg, hvidløg, gulerødder og flere af de krydderier som jeg normalt bruger til spaghetti bolognese.
For at få flere grøntsager i retten kunne man fx også tilsætte revet squash, ærter, peberfrugt eller champignoner. Men da jeg ved at mine børn (specielt Malte) helst vil have grøntsagerne rå og som tilbehør ved siden af maden, så undlod jeg at komme alt for mange i selve retten.

Endnu en god ting ved denne one pot pasta er at den kan laves på en halv time. Så det er en rigtig god hverdagsret til når tiden er knap, og børnene er sultne. Jeg har under opskriften beskrevet hvilken rækkefølge, jeg plejer at komme ingredienserne i gryden, men i princippet er det ikke så vigtigt, når bare kødet er stegt først.

Jeg har brugt små suppepastaer fra Delverde. De ligner ris i form og størrelse og egner sig godt til retten, da de ikke bliver for “svampet” af væsken. Suppehorn eller andre små slags pastaer kan også sagtens bruges.

One pot pasta bolognese

One pot pasta bolognese

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • Oksekødfond eller bouillon
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. peberblanding eller almindelig peber
  • 400 g hakkede dåsetomater
  • 3 dl suppepasta (fra Delverde)
  • 8 dl vand

Tilbehør og pynt:

  • Friske basilikumblade
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern, så de står klar. Skræl og hak herefter løg og hvidløg fint.
    Kom smør i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og kødet. Når kødet er brunet tilsættes gulerødderne. Kom hefter oksefond i gryden, havsalt, timian og peber samt de hakkede tomater. Rør det sammen i gryden og tilsæt pastaerne og vandet.
    Lad retten simre i cirka 12 minutter uden låg til pastaerne er færdigkogt. Rør i gryden et par gange undervejs imens den står og bobler.
    Når one pot pastaen er færdig skal den trække med låg på i 8-10 minutter. Pynt retten med friske basilikumblade og server parmesanost ved siden af.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Wanda 5. september 2017 at 08:55

    Ser lækkert ud, tror jeg vil prøve den og selvfølgelig uden kød ha ha Tak for dine opskrifter, som giver mig god inspiration.
    Hilsen Wanda

    • Svar Mie 5. september 2017 at 11:19

      Hej Wanda

      Jeg er sikker på, at du kan få det vil at smage godt også uden kød :-)
      Måske med et lækkert brød til som tilbehør.

      Tak for din hilsen :-)

      Kh. Mie

  • Svar Mette Sørensen 24. februar 2018 at 08:33

    Hvor køber du pastaen fra Delverde? Syntes kun, jeg kan finde dem på Nemlig.com.

    Hilsen Mette

    • Svar Mie 26. februar 2018 at 09:46

      Hej Mette

      Jeg kan ikke huske, om jeg har købt dem der eller i Føtex.
      Men prøv de to steder :-)

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar