Oksefrikadeller og løgringe
Aftensmad

Oksefrikadeller og løgringe

Oksefrikadeller og løgringe

Forleden aften besluttede jeg at prøve at lave løgringe til aftesmaden. Hensigten var egentlig at vi skulle have haft dem i burger, men da jeg ikke kunne nå at bage burgerboller, lavede jeg i stedet oksefrikadeller, kogte majs og grøntsager.

Det tager et godt stykke tid at lave løgringe, så det kræver lidt tålmodighed.
Det sværeste for mig var at holde resten af familien væk fra køkkenet. Hver eneste gang en løgring var færdig, stod de klar og spurgte, “kan jeg lige smage bare en?” og det kommer der jo ikke mange færdige løgringer ud af ;-)

Løgringe hører bestemt ikke til i den sunde ende, men de smager altså godt. De blev sprøde og knasende, og jeg tror bestemt at min mand og drengene bliver glade, hvis jeg laver dem igen.

Oksefrikadeller og løgringe

Opskrift på oksefrikadeller og løgringe

500 g hakket oksekød
2 spsk mel
Paprika
Salt og peber
Smør til stegning

Løgringe:
3-5 store løg (hvide eller røde)
150 g mel
Ca. 2 dl mælk
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Olie til fritering (en halv flaske)

Tilbehør: Gule og røde cherrytomater, agurk og kogte majskolber med flagesalt og citrontimian.

Fremgangsmåde

Rør farsen sammen og steg kødet på panden med smør. Dæk oksefrikadellerne til eller sæt dem eventuelt ind i ovnen på lav varme imens løgringene gøres klar.

Rør dejen sammen med et piskeris. Skær løgene ud i tynde ringe.
Varm olie i en lille gryde og kom en løgring ned i dejen (brug en gaffel) og så over i olien. Pas på med ikke at lave for mange løgringe af gangen for så sætter de sig sammen.
Løgringene er færdige, når de har fået en lys brun farve. Lad dem dryppe af på køkkenrulle inden de spises.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar