Nem pizzadej - opskrift | Madling.dk
Nem pizzadej
Brød og boller

Nem pizzadej

Nem pizzadej

Jeg har efterhånden lavet denne her pizzadej mange gange. Den er nem og enkel, og dejen bliver luftig og elastisk, og så er den nem at arbejde med. Den klistrer ikke, og der skal kun bruges få ingredienser. Tidligere brugte jeg almindelig hvedemel, når jeg bagte pizzabunde, men der må jeg tilstå, at pizzaerne bliver meget bedre med Tipo 00 hvedemel.

Jeg bruger opskriften her, både når jeg laver pizza som skal bages i ovnen og pizzaer på grillen. Den er bare god, og derfor vil jeg nok ikke ændre så meget på den fremover. Jeg er et par gange blevet spurgt om, man kan bruge groft mel i stedet for eller erstatte noget af melet med groft mel. Det kan man naturligvis godt, men det betyder så også at bunden får en anden konsistens. Jeg synes tit at pizzabunde bagt med groft mel kan blive tørre og for kompakte, men det er jo smag og behag.

Her følger lidt inspiration til pizzaer og brugerboller bagt med Tipo 00 hvedemel.
Små pizzaer med æg og bacon
Hvid pizza med kartoffel og rosmarin
Pizza med parmaskinke og rucola
Pizza med cocktailpølser
Burgerboller med italiensk hvedemel

Nem pizzadej

Nem pizzadej

Antal 2 store pizzaer

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når pizzaerne skal formes

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer og læg dem på to plader med bagepapir. Jeg lavede mine pizzaer nogenlunde runde, men dejen kan også trækkes, så den passer til bagepladen, afhængig af hvor tynd en bund man ønsker.
    Kom tomatsauce og det ønskede fyld på pizzaerne og kom dem i ovnen.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 225° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.

Noter

Hvis du laver tynde bunde, kan der godt blive tre pizzaer ud af dejen. 

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

5 Kommentarer

  • Svar Annette 29. august 2016 at 23:14

    Kan dejen laves dagen før, eller fryses ned?

    • Svar Mie 30. august 2016 at 13:32

      Hej Annette

      Jeg tænker umiddelbart at både frys og langtidshævning vil “ødelægge” dejen. Selve pizzaerne med fyld eller de bagte pizzabunde kan godt fryses, det har jeg forsøgt mig med.

      Skriv meget gerne tilbage, hvis du prøver at fryse dejen eller at lave den dagen i før. Så vil jeg lave en note her i opskriften :-)

  • Svar Tina M 22. februar 2017 at 11:57

    Hejsa!
    Skal lave mini pizzaer i morgen til fødselsdag. Kan de godt stå færdiglavede på enten køkkenbord eller i køleskab i et par timer inden de bages? Eller vil de så efterhæve for meget?

    Kh Tina :o)

    • Svar Mie 22. februar 2017 at 12:06

      Hej Tina

      Det tror jeg sagtens, at de kan. Hvis du kommer fyldet på, ville jeg vælge at komme dem i køleskabet eller stille dem koldt fx. på en altan eller udestue.

      Rigtig god fødselsdag i morgen.

      Kh. Mie

  • Svar Hjemmelavet pizza med oksekød og basilikum - Madling.dk 14. marts 2017 at 11:04

    […] Pizzabund efter denne opskrift Tomatsovs (til to pizzaer): 250 g tomatpuré 0,5 tsk havsalt 2 tsk oregano 1 tsk timian 0,5 lille fed hvidløg […]

  • Skriv din kommentar