Morgen-smoothie med vanilje yoghurt - opskrift | Madling.dk
Smoothie
Drikke

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Jeg bliver nok næppe det store morgenmads-menneske, og jeg tror aldrig, at jeg er vågnet op og har følt mig sulten. Det kommer først efter, at jeg har været vågen et par timer, og indtil da kan jeg uden problemer undvære mad.

Jeg drikker altid noget koldt om morgnen, og når jeg så har været vågen et par timer, spiser eller drikker jeg et mindre måltid. For tiden laver jeg tit denne morgen-smoothie med vanilje yoghurt, banan og friske jordbær. Jeg synes, den er frisk og god, og den kan godt holde mig mæt indtil det er frokosttid. Hvis du har en større appetit end jeg har om morgnen, kan den fx bruges som tilbehør til en omgang røræg med grøntsager, brød eller hvad du nu bedst kan lide.
Vi bruger faktisk også denne smoothie i weekenden, hvor vi har vores faste lørdags-hygge med stort morgenbord. Både William og Malte kan nemlig også rigtig godt lide smoothie, så der laver jeg den til morgenmad sammen med koldhævede boller.

Inspiration og opskrifter på flere af mine smoothie opskrifter.

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Antal 1 person

Ingredienser

 • 1 lille banan
 • 8-10 friske jordbær
 • 2 dl vanilje yoghurt
 • En smule mælk
 • Eventuelt et par isterninger

Fremgangsmåde

 • Hæld yoghurten i en blender. Skær stilken fra jordbærrene og skyl dem.
  Tag skrællen af bananen og kom den i blenderen sammen med jordbærrene.
  Blend det hele godt sammen og tilføj mælk til du synes at smoothien har en passende konsistens. Jeg kan godt lide, når den er cremet men uden at være for tyk i det.
  Tilsæt eventuelt et par isterninger og nyd smoothien kold med et sugerør.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Kira 15. januar 2018 at 10:35

  Jeg er heller ikke ét morgenmadsmenneske.. så snublede jeg over dette og tænke hvorfor ikke.. ? jeg synes den er fantastisk lækker.! God morgenmad på farten og til “os” som ikke er sultne eller mad lysten om morgen. Min mave bliver hold igang med denne lækre smoothie..!
  Tusinde tak for opskriften .!

  PS. Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet.? ? Så kunne man evt lave større portioner, så det holder til flere dage.. ??

  • Svar Mie 15. januar 2018 at 13:06

   Hej Kira

   Dejligt at høre, at du synes så godt om opskriften :-)
   Jeg synes også, at den er god, og så er det rart, at det er nemt.

   Jeg plejer ikke, at lave smoothien til flere dage af gangen. Jeg tror ikke, at bær og yoghurten holder sig friske i længere tid, når den er blandet. Jeg vil gætte på, at konsistensen også bliver ret “vandet”, hvis det står i flere timer.

   Jeg bruger en blender med “to go” flaske. Den er jeg ret glad for, da den er nem og hurtig at tage med.

   Hilsner fra Mie

  Skriv din kommentar