Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
Aftensmad

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs. En nem og lækker mørbradgryde opskrift som er perfekt til efteråret eller vinteren.

En af vores søde naboer kom forbi i sidste uge med en masse madæbler fra deres have. Vi snakkede lidt om hvilke desserter, man kunne bruge æblerne til, men også hvordan man kunne bruge æbler i madlavningen. Jeg kom til at tænke på mørbrad med æbler og timian, som jeg ved, er en særdeles god blanding, så det skulle jeg selvfølgelig bruge et par af æblerne til.

Denne her mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs blev bare så god! Jeg troede ikke rigtig, at den ville være det store hit hos børnene, men der tog jeg helt fejl.
Det hele blev spist, og drengene har allerede sagt, at det vil de rigtig gerne have igen. Man plejer ikke at kunne “snyde” løg i Malte. Han opdager selv de mindste små stykker af løg – også i sammenkogte retter. Men i denne mørbradgryde hvor løgene lå i sovsen sammen med baconen der spiste han bare løs ;-)

Flere lækre efterårs- og vinterretter:
Chili con carne
Hvidkålsgryde
Kylling i karry
Kylling og rodfrugter i stegeso

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1  svinemørbrad (500-600 gram)
  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 200 g  bacon i tern
  • ¼ liter piskefløde
  • 2 dl letmælk
  • En smule sovsejævner
  • Salt og peber
  • 2 store store madæbler
  • Frisk timian

Tilbehør

  • Kogte ris

Sådan gør du

  • Skær og træk senerne og hinderne fra svinemørbraden. Skær mørbraden ud i bøffer på cirka 1,5-2 cm. tykkelse.
    Kog risene til retten.
    Skræl og hak løget. Kom lidt smør ud på en opvarmet sauterpande og svits løg og bacon på panden. Kom de svitsede løg og bacontern op i en skål imens kødet skal steges.
    Kom lidt smør på sauterepanden og steg mørbradbøfferne på begge sider. De skal kun have ganske kort tid, så de ikke bliver tørre.
    Hæld løg og bacon tilbage på panden og tilsæt piskefløde og mælk. Kom salt og peber i sovsen og smag den til. Skyl madæblerne og skær dem ud i lidt tykke både som kommes ned i retten.
    Hvis sovsen er lidt for tynd kan den jænes med sovsejævner, men den må gerne forblive tynd. Det er ikke meningen, at sovsen skal være tyk i denne ret, men det er selvfølgelig smag og behag.
    Mørbradgryden serveres med kogte ris og pyntes med frisk timian.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar