Millionbøf
Aftensmad

Millionbøf

Millionbøf
Her hjemme elsker vi alle fire millionbøf. Det er ikke noget jeg laver så ofte, men det er bestemt en ret, vi alle holder af. Det var faktisk den første ret som min ældste søn fik som favoritret, og den yngste har været mindst lige så begejstret, de gange jeg har lavet det.

Jeg kan bedst lide den helt klassiske version af gammeldags millionbøf med hakket oksekød, brun sovs og kartoffelmos. Denne gang har jeg blandet gulerødder i kartoffelmosen. Det giver mosen lidt ekstra smag, sødme og flot farve. Millionbøf med gulerødder kan bestemt anbefales, og det vil jeg helt sikkert lave igen en anden gang.

Jeg har brugt madlavningsfløde og mælk til denne opskrift, men jeg har et par andre opskrifter på millionbøf på bloggen også. Blandt andet en opskrift på millionbøf med fløde og bagt millionbøf.

I weekenden var vi på høstmarked, og fik købt lækre økologiske grøntsager. Blandt andet store løg, kartofler og bredbladet persille. Jeg elsker persille og kunne næsten spise det på alt mad. Min familie er dog ikke enige med mig, så jeg prøver at begrænse persille pynten. Lidt pynt kom der dog på millionbøffen og så rødbeder og asier ved siden af.

Se mange flere lækre opskrifter på mormormad her.

Millionbøf

Millionbøf

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • Et stort løg
  • 1 terning oksebouillon
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Sovsejævner

Kartoffelmos:

  • 18 små/mellem kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1 klat smør
  • 0,5-1 dl mælk
  • 0,5- tsk. salt

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og kartoflerne og kog dem i 20-25 min. De må godt være bløde, så er det lettere at røre mosen. Tilsæt en klat smør og mælk og smag til med salt.
    Brun kød og hakket løg i en gryde. Tilsæt bouillon, madlavningfløde og mælk. Kom kulør og jævner i og smag til med salt og peber.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar