Millionbøf
Aftensmad

Millionbøf

Millionbøf
Herhjemme elsker vi alle 4 millionbøf. Det er ikke noget jeg laver så ofte, men det er bestemt en ret, vi alle holder af. Det var den første ret som min ældste søn fik som favoritret, og den yngste har været mindst lige så begejstret, de gange jeg har lavet det.

Jeg kan bedst lide den helt klassiske version af millionbøf med oksekød, sovs og kartoffelmos. Denne gang har jeg blandet gulerødder i kartoffelmosen. Det giver mosen lidt ekstra smag og kulør.

I weekenden var vi på høstmarked, og fik købt lækre økologiske grøntsager. Blandt andet store løg, kartofler og bredbladet persille. Jeg elsker persille og kunne næsten spise det på alt mad. Min familie er dog ikke enige med mig, så jeg prøver at begrænse persille pynten. Lidt pynt kom der dog på og så rødbeder og asier ved siden af.

Millionbøf

Millionbøf

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • Et stort løg
  • 1 terning oksebouillon
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Sovsejævner

Kartoffelmos:

  • 18 små/mellem kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1 klat smør
  • 0,5-1 dl mælk
  • 0,5- tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødderne og kartoflerne og kog dem i 20-25 min. De må godt være bløde, så er det lettere at røre mosen. Tilsæt en klat smør og mælk og smag til med salt.
    Brun kød og hakket løg i en gryde. Tilsæt bouillon, madlavningfløde og mælk. Kom kulør og jævner i og smag til med salt og peber.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar