Mexicansk
Aftensmad

Mexicansk gryderet

Mexicansk gryderet

Vi fik mexicansk gryderet med tortillachips og dip til forleden aften. Der var både cremefraiche, hjemmelavet guacamole og salsa til. Vi hyggede os med at gå sammen og gøre maden klar, hvilket der normalt ikke er tid til i hverdagene. Søren plejer først at komme hjem fra arbejde, efter jeg har har hentet drengene og er gået i gang med manden. Men denne eftermiddag var der god tid, og det var da helt rart at have selskab i køkkenet. Specielt fordi William også gerne ville hjælpe til. Han fik opgaven at dække bordet, og det skulle både være med servietter og sugerør, syntes han.

Opskriften her giver en ret stor portion mad, så vi havde rigeligt til to dage. Som med de fleste af mine andre retter er denne mexicanske gryderet ikke stærk. Det er hverken vi eller børnene til. Men jeg synes der er god smag i retten, og hvis man gerne vil have den spicy, kan chili eller ekstra krydderier jo bare tilsættes.

Mexicansk gryderetOpskrifterne på min hjemmelavet salsa og guacamole.


Mexicansk gryderet

Antal 8 personer

Ingredienser

  • En blanding af olivenolie og smør til stegning
  • 0,5 rødløg
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1000 g hakket oksekød
  • 1 dåse kidneybønner
  • 285 g majs
  • Lidt spidskommen
  • Lidt paprika
  • Salt og peber
  • 0,5 terning oksebouillon
  • 1 dl vand
  • 175 g revet ost (fx. en blanding af cheddar og mozzarella)
  • 250 g ukogt jasminris

Pynt:

  • Persille
  • Tomater

Fremgangsmåde

  • Kog risene efter anvisningen på pakken. Lad risene stå og trække med et låg over gryden imens resten af maden forberedes.
    Hak løget og hvidløget fint og steg dem i en stor gryde i smør/olie. Tilsæt kødet og lad det brune i et par minutter. Tilsæt bønnerne og majsene og bland dem rundt i kødet. Kom krydderierne, bouillon og vand i gryden og lad retten simre i 3-5 minutter. Til sidst blandes risene i retten og den pyntes med revet ost, hakkede persille og tomater i små stykker.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar Marie 27. august 2015 at 15:41

    hej jeg vil bare sige at jeg finder stor inspiration i din blog og alle dine opskrifter.
    Vi var gået lidt død i det herhjemme med opfindsomheden, og min datter spiser ikke så meget til aftensmåltidet, så nu prøver vi lidt mere børnevenlige retter. Er vild med at opskrifterne er overskuelige og nemme at følge.
    Tak for din blog :)

    • Svar Mie 28. august 2015 at 10:34

      Hej Marie

      Det gør mig så glad, når jeg hører, at mine opskrifter bliver brugt.

      Jeg håber, at du kan finde et par retter på bloggen, som din datter vil synes om :-)

      Rigtig god weekend og tak for din søde hilsen.

  • Svar Jette Ørndrup 31. august 2015 at 21:17

    Hej
    Kanon blog som jeg lige er faldet over!! Synes at din mexicanske gryderet lyder lækker…..men kan slet ikke “tåle” :-) bønner- kan de undlades uden det gør så meget? Hilsen Jette

    • Svar Mie 1. september 2015 at 09:01

      Hej Jette

      Bønnerne kan sagtens undlades i retten. Jeg er sikker på, at den stadig vil smage lige så godt :-)

      Skønt at høre at du kom forbi min blog. Jeg håber selvfølgelig, at du har lyst til at følge med.
      Hilsner fra Mie

  • Svar Sofie 1. februar 2016 at 19:13

    Lækker lækker ret! Vi lavede den uden bønner, men med rød peber i tern. Tak for inspiration til nemme børnevenlige retter, vores madplaner de sidste uger har nærmest bestået af dine retter alene. Det er vi meget glade for :D Tak igen.

    • Svar Mie 1. februar 2016 at 19:22

      Hej Sofie

      Jeg begyndte for et par uger siden at lave madplaner igen, og det er går rigtig godt. Det er nu rart, når der er styr på ugens måltider, ik?

      Hvor er det dejligt at høre, at I bruger opskrifterne på bloggen, og at I synes om dem.
      Tak for de venlige ord :-)

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar