Meatza - pizza uden kulhydrater
Aftensmad

Meatza – pizza uden kulhydrater

Meatza - pizza uden kulhydrater
Inspireret af et billede jeg så på Facebook af en pizza kaldet meatza, har jeg lavet denne pizza uden kulhydrater. Helt fri for kulhydrater er den selvfølgelig ikke, da der er kulhydrater i kød, ost og grøntsager. Men i forhold til en almindelig pizza med bund af brød er kulhydratindholdet ret begrænset i en meatza pizza. Bunden laves ud af hakket kød, heraf navnet meat-za. Du kan både bruge fjerkræ, okse eller svinekød.

Jeg har lavet bunden ud af hakket svine- og kalve kød, som jeg har formet til en flad cirkel. Meatza’en er pyntet med ost og grøntsager. Dressingen som står ved siden af på billedet, er en helt enkelt hjemmelavet persille-dressing.

Næste gang vil jeg prøve at lave meatza’en med hakket oksekød. Jeg tror det eger sig bedre sammen med ost og salatblade. Den mætter temmelig meget, og det er meget kød, man får efter min mening. Flere grøntsager til og måske et spejlæg kunne gøre den endnu bedre.

Meatza - pizza uden kulhydrater
Opskrift på meatza – pizza uden kulhydrater

500 g hakket kød
1 æg
2 spsk mel
Krydderier efter smag – fx. hvidløg, chili, paprika, salt, peber
Pynt: Ost, blandet salatblade, cherrytomater og agurk

Dressing:
1,5 dl græsk yoghurt
Salt og peber
Persille

Fremgangsmåde

Bland de ønsket krydderier i kødet samt æg og mel. Form en pizza ud af farsen.
Det er lettest, hvis den formes direkte på en plade med bagepapir, så den ikke skal flyttes. Bag meatza’en i ovnen i 15 minutter ved 225°. Når tiden er gået, kommes der ost på og den bages igen i cirka 5 minutter.
Pynt med grøntsager og eventuelt en dressing.

Mængde

3 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar