Marengsspøgelser til halloween
Kage og dessert

Marengsspøgelser til halloween

Marengsspøgelser til halloween

Fejrer I halloween eller gør noget særligt ud af dagen?
Vi plejer at pynte op til halloween med spøgelser, edderkopper og græskarlygter.
Det synes drengene er så sjovt men udover at pynte op, plejer vi ikke at have faste halloween-traditioner.
I dag fik jeg dog lyst til at bage lidt lækkert, så jeg har bagt de her marengsspøgelser til halloween. Dem tænker jeg at vi skal hygge med senere i eftermiddag, når drengene er kommet hjem fra skole og børnehave.

Marengsspøgelserne er lavet nogenlunde på samme måde som mine andre opskrifter på marengs. De er virkelig nemme at lave og passer sig selv i ovnen, så der er god tid til at lave nogen andet imens. Efter afkøling er der lavet små chokolade-øjne med mørk chokolade.

Jeg har lavet marengsspøgelserne i to varianter. Nogle hvide og nogle med lakrids. Det er helt samme opskrift, der er bare tilsat lakridspulver til lakridsspøgelserne – se mere i opskriften.

Rigtig god halloween aften til jer alle :-)

Marengsspøgelser til halloween

Marengsspøgelser til halloween

Antal 12 stk.

Ingredienser

Hvide spøgelser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g 100 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 10-20 g mørk chokolade – til øjne

Lakrids spøgelser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 3 tsk. lakridspulver
  • 10-20 g mørk chokolade – til øjne

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt.
    (Lakrids spøgelser)

    Til sidst blandes lakridspulveret i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
    Kom bagepapir på en plade og tænd ovnen.
    Enten kan der bruges en sprøjtepose med tyl, men man kan også bruge en almindelige frysepose med eller uden tyl. Jeg har lavet disse marengsspøgelser med tyl og frysepose.
    Klip et ganske lille hul i hjørnet af en frysepose om kom tyllen ned i. Sæt fryseposen ned i et glas og kom marengs-massen ned i posen. Glasset hjælper med at holde posen, så det ikke flyder ved siden af.
    Pres marengs-massen ned i bunden af posen og luk posen med hånden.
    Lav 10-12 marengsspøgelser på bagepapiret.
    Bagetid: 1 time (afhængig af ovnen) ved 120° nederst i ovnen.
    Det er en god idé at kigge til dem undervejs, så de ikke tager farve.
    Når marengsspøgelserne er afkølet, laves der små øjne af chokolade. Smelt chokoladen i mikroovnen, det er kun en meget lille mængde chokolade, der skal bruges. Jeg har lavet små øjne/dutter ved at dyppe en kødnål i chokoladen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar