Langtidsbagte tomater
Salat

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Jeg har lavet små langtidsbagte tomater i ovnen. Tomaterne får en lækker lækker smag efter at være langtidsbagt, og så kan de bruges i fx. pastaretter og sandwich eller til at pifte salaten lidt op. De kan spises både varme eller kolde, og jeg synes, at begge dele smagte godt. Jeg fik nogle af tomaterne varme til min frokost, og resten gemte jeg til vores aftensmad, hvor vi spiste dem kolde som tilbehør til aftensmaden.

Marinaden som jeg har hældt over tomaterne er lavet af blandt andet hvidløg og timian. Stort set alle krydderier vil kunne bruges både tørrede krydderier og friske krydderurter. Nu kan jeg rigtig godt lide timian, så det har jeg brugt til marinanden. Frisk basilikum, oregano eller estragon ville sikkert også have smagte skønt sammen med tomaterne.

Jeg kan godt lide, når de bagte tomater får en lille smule mørk farve. Så får det yderste lag af tomaten et tyndt sprødt lag, imens den samtidig er helt saftig indeni. Se beskrivelse af bagningen længere nede i teksten.

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 500 g små tomater på stilk
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 0,5 tsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Timian

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og skær dem over i halve. Læg dem i et stort fad som kan tåle at komme i ovnen.
    Skær hvidløgene ud i tynde skiver og kom dem ned i en lille skål. Tilsæt sukker, havsalt, hvidvinseddike og olivenolie. Rør blandingen godt sammen og hæld den den over tomaterne.
    Drys timian over tomaterne og bag dem i midten af ovnen.
    Bagetid: 2 timer ved 75 grader varmluft. Efter de to timer er gået skrues ovnen op på 150 grader varmluft og tomaterne bages yderligere 45 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar