Kylling i karry med kokosmælk
Aftensmad

Kylling i karry med kokosmælk

Kylling i karry med kokosmælk

Da vi fornyeligt var på restaurant Nyu Sakura og spise running sushi, fik vi en smaddergod karryret med kokosmælk. Jeg har ikke gjort mig så meget i asiatiske retter, og vi spiser sjældent stærkt mad. Men den karryret som vi fik der, var altså virkelig god, også selv om den var lidt stærkere, i forhold til hvad jeg ellers plejer at være glad for.

Jeg fik lyst til selv at prøve at lave min egen udgave af kylling i karry med kokosmælk, og det er der kommet opskriften her ud af. Jeg har tilsat lidt kogte søde kartofler i retten, og så fik vi vilde ris og minimajs ved siden af.

Der var mere end vi kunne spise til aftensmad, så resten har jeg frosset ned. Jeg har prøvet at genopvarme det, og det var der ingen problemer i. Noget af saucen “forsvinder” under frysning, men så kan man jo bare tilsætte lidt ekstra kokosmælk eller en smule mælk.

Kylling i karry med kokosmælk

Kylling i karry med kokosmælk

Kylling i karry med kokosmælk

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Smør eller olie til stegning
  • 200 g rå sød kartoffel
  • 5-6 tsk. gul karrypasta* (læs mere længere nede i opskriften)
  • 1 løg
  • 1 rød snackpeberfrugt
  • 1 bæger kyllingefond (28 g – færdigkøbt)
  • 400 ml kokosmælk light eller almindelig
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Skræl de søde kartofler og skær dem ud i tern. Kog dem i en lille gryde i 7-8 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad de søde kartoflerne stå og dryppe af i en sigte.
    Skær kyllingen ud i små passende stykker så de er klar til at blive stegt. Kom smør eller olie på en stor og høj varm pande og svits karrypastaen og kyllinge-stykkerne i et par minutter. Hak løget og peberfrugten ud i små tern og tilsæt dem på panden. Bland det hele godt sammen og lad retten stege et par minutter inden kokosmælken, de søde kartofler og kyllingefonden blandes i. Tilsæt derefter spidskommen og salt i saucen og lad retten simre i 5-10 minutter inden den smages til.
    *Jeg har brugt en gul karrypasta som er medium stærk. Karrypasta findes også i en mild udgave som er grøn, og en rød som er den stærkeste. Vi synes ikke, at retten var for stærk med den gule karrypasta. Men prøv dig eventuelt langsomt frem med små mængder, hvis du er i tvivl om retten bliver for stærk. Der kan altid tilsættes mere karrypasta til sidst i opskriften.

Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar