Kylling i karry med broccoli og gulerødder
Aftensmad

Kylling i karry med broccoli og gulerødder

Kylling i karry med broccoli og gulerødder
Vi spiser meget ofte karry- og kyllingeretter, da det er en af Maltes yndlingsretter.
Denne gang har jeg lavet kylling i karry med broccoli og gulerødder. Retten er pyntet med ristede cashewnødder, og så er der grove kogte ris til.
Søren og jeg syntes, at det smagte rigtig godt, men børnene er mest til den helt sædvanlige kylling i karry med grøntsager og frugt serveret ved siden af. Når der skal gøres lidt ekstra ud af det, laver jeg det som ristaffel med masser af tilbehør som bananskiver, bacon, kokos, agurk, mango, æbler og så videre.

Har I set, at der er kommet en ny lille funktion under mine opskrifter?
Ved siden af antal kan man med pilene justere op eller ned. Så tilpasses mængderne i retten til antal personer. Det skulle gerne gøre det lettere for jer, så opskrifterne kan bruges uanset om maden laves til en eller ti personer :-)
Det er ikke kommet på alle mine opskrifter endnu, men det kommer det inden alt for længe.

Flere retter med karry:
Kylling i karry
Boller i karry 
Ristaffel
Kylling i karry med kokosmælk

Kylling i karry med broccoli og gulerødder

Kylling i karry med broccoli og gulerødder

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1,5-2 tsk. karry
  • Smør til at stege i
  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • 1 terning bouillon
  • 5 gulerødder
  • 1 broccoli
  • Salt og peber
  • Sovsejævner

Tilbehør:

  • Kogte ris
  • cashewnødder + lidt salt

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på posen. 
    Skær kyllingen ud i små passende stykker så den står klar.
    Pluk og skær broccolien ud i små buketter og skyl dem. Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tynde stave. 
    Kom smør ud på en sauterpande og varm panden op.
    Tilsæt presset hvidløg og karry. Det er vigtigt, at der er nok smør på panden, så hvidløget og karryen ikke brænder på. Ved at svitse karryen på panden i stedet for at hælden den i sovsen – afgives der meget mere karry smag. Vend karryen og hvidløget rundt på panden til det er blandet godt sammen. Tilsæt kyllingen og vend også det med rundt på panden.
    Hæld madlavningsfløde og mælk over retten og skru lidt ned for varmen på komfuret. Kom bouillon i og derefter broccoli-buketterne og gulerodsstavene.
    Lad retten simre til grøntsagerne er blevet møre. De skal ikke koge for længe, da de stadig gerne må have lidt bid. Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt sovsejævner. Lad retten simre videre, så sovsen kan nå at tykne. 
    Imens retten står og simrer det sidste stykke tid gøres cashewnødderne klar. Rist dem på en pande uden fedtstof og hæld lidt salt over. 
    Server retten sammen med de kogte ris og nødderne. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar