Koldskål med kammerjunkere
Kage og dessert

Koldskål med kammerjunkere

Koldskål med kammerjunkere
Koldskål med hjemmelavet kammerjunkere.

Opskrift på koldskål med kammerjunkere

Koldskål:
2 æg, pasteuriseret
100 g sukker
1 tsk vanillesukker
1,5 l kærnemælk
Citronsaft, efter smag

Kammerjunkere:
1 æg
75 g sukker
25 g smør
150 g hvedemel
½ tsk hvedemel
1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Tilsæt kærnemælk og citronsaft. Stilles på køl i et par timer inden den spises.

Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smørret og afkøl det inden det tilsættes. Derefter vendes mel, bagepulver og salt i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet omkring 1 times tid. Del dejen op i portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen.
Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.
Bagetid:
Forbagning ca. 25 min. ved 175°.
Anden bagetid ca.15 min. ved 175°.

Tip

Koldskålen kan tilsættes jordbær eller bananstykker og mørk chokolade – hvis der ønskes en sødere dessert.

Mængde

4-5 personer

Opskriften på kammerejunkere er fra Arla

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar