Koldhævede grovboller
Brød og boller

Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

Da vi var ude at handle, fandt jeg en pose morgenboller, som jeg tænkte, at vi kunne spise til vores lørdags-morgenmad. Da Søren så dem, sagde han, “ej dem gider jeg altså ikke at spise, de smager alt for kedeligt”… Jeg er sikker på, at han havde ret for intet smager så godt som hjemmebag, og når man er vant til nybagt boller og brød, så bliver man jo forvent ;-)

Ofte bager jeg de her lyse koldehævede boller eller boller med mandler til morgenmaden i weekenden. Det er super nemt at røre dejen sammen om aftnen, og så komme bollerne i ovnen om morgnen, når vi er stået op.

Jeg bager lidt for sjældent de mere grove typer brød og boller. Det må jeg til at blive bedre til, da vi har masser af gryn og grove meltyper i skufferne, så det er bare med at komme i gang. Fortsat rigtig god weekend til jer alle ♥

Koldhævede grovboller
Koldhævede grovboller

Opskrift på koldhævede grovboller

6 dl vand
15 g gær
2-2 1/2 tsk groft salt
100 g hvedekerner
100 g rugmel
450 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en elpisker eller en køkkenmaskine. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 5-6 minutter.
Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Dejen skal hæve i mindst
10-12 timer.

Dagen efter kommes klatter af dejen på en plade med bagepapir. Form bollerne lidt med en ske, hvis ikke de er runde nok. Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter og bag dem herefter i ovnen.
Bagetid: 22-25 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

12-15 koldhævede grovboller

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar