Kødboller i tomatsauce
Aftensmad

Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce
Da jeg forleden dag hentede mine drenge i institutionen, spurgte jeg dem hvad, de havde fået til frokost. “Kødboller i tomatsauce” svarede min ældste søn, og “det skal du lave mor!”. Det passede mig faktisk ganske fint, da jeg samme morgem havde taget hakket oksekød ud, men endnu ikke besluttet hvad det skulle bruges til. Så det blev til kødboller i tomatsauce.

Tomatsaucen er af den nemme slags af hakkede tomater, med fløde og lidt mælk. Derudover er der tilsat paprika og salt. En ganske mild og børnevenlig tomatsauce.
Som tilbehør fik vi kogte pastaskruer, cherrytomater og squshchips. Chipsene er lavet af en hel squash som er revet i tynde skiver på et rivejern. Fordel skiverne ud på en plade med bagepapir og hæld lidt olivenolie og fint salt over. Bag squashchipsene i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.

Kødboller i tomatsauce

Opskrift på kødboller i tomatsauce

500 g hakket oksekød
Et fed hvidløg
2 spsk oliven-tapenade
Salt og peber
Smør til stegning

Tomatsauce:
Et halv dåse hakkede tomater
250 ml fløde 15%
0,5-1 dl minimælk
2 tsk paprika
0,5 tsk salt

Fremgangsmåde

Rør farsen sammen med presset hvidløg, salt og peber. Varm en pande med smør og form små kødboller ud af farsen. Steg kødbollerne på begge sider og hæld derefter hakkede tomater ud over kødbollerne. Tilsæt fløde og mælk og smag saucen til med paprika og salt.
Servers sammen med kogte pastaskruer eller ris.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar