Kartofler i fad med chorizo, æbler og bacon
Aftensmad

Kartofler i fad med chorizo, æbler og bacon

Kartofler i fad med chorizo, æbler og bacon

Det er ved at være et par uger siden, at jeg første gang lavede denne ret og viste et billede af den på Instagram. Der var flere som spurgte efter en opskrift, og den har altså desværre været et stykke tid undervejs. I første forsøg synes jeg, at kartoflerne var for længe om at blive færdige i forhold til de øvrige ingredienser. Så derfor valgte jeg at forkoge kartoflerne den næste gang, jeg lavede retten. Det blev meget bedre, og så harmonerende det med den samlet bagetid i ovnen.

I rå udgave (altså inden bagning) synes jeg at retten så mere appetitlig ud. Men sådan er det nok med mange ovnretter, de mister nogen af farverne når krydderurterne og grøntsagerne bliver bagt. Det irriterer mig lidt, for jeg vil jo gerne have at maden både smager godt – men også ser appetitlig ud :-) Jeg kan dog godt garantere jer, at retten smager virkelig godt! Chrorizopølsen fungerer rigtig fint sammen med æblerne og løgene, og timianen giver en skøn smag og duft til retten.
I bunden af fadet ligger lidt væde (sovs) fra chorizoen og olien som med fordel kan hældes ud over kartoflerne, når retten serveres. Det giver kartoflerne endnu mere smag, og så kommer chorizopølsen rigtig til sin ret.

Kartofler i fad med chorizo, æbler og bacon

Opskrift på kartofler i fad med chorizo, æbler og bacon

1 kg bagekartofler
3 røde æbler
4 løg
200-250 g chorizo (eventuelt mild)
150 g bacon
Olivenolie
Frisk timian
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i både. Læg dem i en gryde med vand som sættes til at koge. Når vandet koger, skrues der ned på middel varme, og kartoflerne koger videre i 4-5 minutter. Kom de let-kogte kartoffelbåde ud i et stort fad og lad dem stå imens resten af ingredienserne i opskriften forberedes.

Skyl æblerne og skær dem ud i både uden at kernehusene kommer med. Skræl løgene og skær også dem ud i store tykke både. Kom æblerne og løgene op i fadet med kartoflerne.

Tag skindet af chorizopølsen (det ved jeg egentlig ikke, om er nødvendigt, men det kan jeg bedst lide) og skær den ud i mindre stykker. Kom chorizoen ned i fadet og hæld olivenolie over maden i fadet. Der skal bruges nogenlunde samme mængde olie, som når man laver kartoffelbåde i ovnen.

Drys salt og peber over retten og kom godt med frisk timian på toppen.
Kom fadet i en forvarmet ovn i midten af ovnen. Bagetid: 25-30 minutter.
Når de første 10 minutter er gået tages fadet ud af ovnen – og baconen klippes over i halve strimler som lægges øverst på retten.
Bag retten videre i ovnen til den er færdig.

Mængde

4-5 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar