Kartoffelsuppe med blomkål
Aftensmad

Kartoffelsuppe med blomkål

Kartoffelsuppe med blomkål

Malte havde flere gange nævnt, at han gerne ville have suppe til aftensmad. De får tit suppe til frokost i hans børnehave, og det er vi ikke så gode til at få lavet herhjemme.
Vi kan godt lide suppe, men det er ikke en ret, som vi så ofte har på menuen.
Men nu skulle det være, så jeg havde købt kartofler og blomkål, så vi kunne få os en suppe-dag!

Jeg ved at begge drenge mest er til enkle supper som ikke må være stærke. Derfor lavede jeg en klassisk og cremet kartoffelsuppe med blomkål. Den er smagt til med salt, peber og muskatnød, og så var der pynt og tilbehør til. Rugbrødschipsene er lavet ud af en rest stenalderbrød – som vi ikke havde fået spist. Så var der lidt sprøde stykker af bacon og brøndkarse til.
Baconen har jeg stegt i ovnen, så jeg havde bedre tid til at se til suppen.

Jeg linker lige her til rugbrødschips af stenalderbrød og almindelige hjemmelavede rugbrødschips, hvis nogle af jer skulle have lyst til at lave dem.
Rigtig god weekend :-)

Kartoffelsuppe med blomkål

Kartoffelsuppe med blomkål

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 stort løg
  • 0,5 fed hvidløg
  • Smør til stegning
  • 0,5 blomkålshoved
  • 6-7 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Muskatnød

Pynt og tilbehør:

Sådan gør du

  • Skræl og skyl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker.
    Skræl løgene og hak dem ud i små tern.
    Tag bladene af blomkålshovedet og skyl det. Der skal cirka bruges et halvt blomkålshoved af almindelig størrelse. Skær blomkålen ud i små små stykker, så den står klar.
    Svits kartoflerne og løgene i en gryde med smør. Vend dem godt rundt, så det ikke brænder på. Tilsæt vand, bouillon og derefter blomkålen. Lad grøntsagerne småkoge i 18-20 minutter til kartoflerne er møre.
    Imens suppen koger kan baconen gøres klar. Jeg har klippet strimlet bacon i små stykker og stegt dem sprøde i ovnen.
    Når kartoflerne er møre tilsættes piskefløden og gryden tages af komfuret. Blend suppen med en stavblender uden at løfte stavblenderen op – for at undgå at det sprøjter.
    Tilsæt eventuelt mere vand eller mælk, hvis suppen skal være mindre tyk. Smag suppen til med salt, peber og revet muskatnød inden den serveres med tilbehøret.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar