Kalkunsteg
Aftensmad

Kalkunsteg

Kalkunsteg

Jeg synes godt, at det kan være svært af få smag i kalkun. Oftest plejer jeg at gnide kalkunkød med hvidløg og tilsætte lidt blandet krydderurter. I går da vi fik kalkunsteg, kom jeg hele kalkunen ned i et fad og tilsatte vand og grøntsagsbouillon for at give kødet mere smag og få en sauce til. Bouillonsaucen er ikke jævnet på nogen måde, og den passer sig selv i ovnen, imens kalkunen varmes. Det eneste du skal gøre, er at røre en gang undervejs, så bouillonen bliver fordelt.

Hele huset duftede skønt af laurbærblade og krydderier i går aftens, og stegen og smagen blev rigtig god. Selv drengene var vilde med kødet, bare der ikke var nogen sennepsfrø på deres kalkunstykke!

Det var svært at få stegen til at se lækker ud på fotos. Det er vist en af den slags retter, som smager meget bedre end den ser ud. Billederne er taget efterfølgende, hvis du undrer dig over størrelsen på kalkunen. Der er oprindelig brugt de mængder som står i opskriften ;-)

Kalkunsteg

Opskrift på kalkunsteg

900 g kalkunbryst
2 løg
Flagesalt
1-1,5 spsk sennepsfrø
5-6 laurbærblade
2 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

Skær løgene ud i grove stykker og læg kalkunen i et fad.
Fordel løgene i fadet og drys lidt flagesalt over kalkunen. Hæld vand i bundet af fadet og kom bouillonterningen ned i vandet. Drys med sennepsfrø og læg et par laurbærblade og sæt fadet i ovnen.

Bagetid: 50-60 minutter ved 160° (varmluft). Efter en halv times tid røres der i bouillonsaucen og lidt af vandet hældes over kalkunen. Skær eventuelt kalkunen igennem inden den spises for at tjekke at kødet er helt gennemstegt og hvidt.

Mængde

4 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar