Italiensk brød med rosmarin og havsalt
Brød og boller

Italiensk brød med rosmarin og havsalt

Italiensk brød med rosmarin og havsalt

Det her italienske brød med rosmarin og havsalt ved jeg, at jeg kommer til at lave rigtig mange gange. Det blev simpelthen bare så godt! Opskriften er enkel, og der skal kun bruges fem ingredienser. Dejen skal koldhæve i køleskabet i 7-8 timer, så den kan enten laves om aftnen, eller om formiddagen hvis man skal bruge brødet sammen dag. Konsistensen og smagen er efter min mening, lige som den skal være. Brødet er sprødt uden på og luftigt og lækkert indeni med mange store luftbobler. Øverst på brødet har jeg drysset med havsalt og frisk rosmarin, som giver brødet god smag og den mest herlige duft under bagning.

Vi fik brødet sammen med bland selv salt, men det vil også være godt til suppe, tapas, grillmad eller blot som tilbehør til aftensmaden. Brødet fylder næsten en hel bageplade, så det er et stort brød. Jeg har endnu ikke prøvet at fryse det, så jeg ved ikke, om det er fryseegnet. Det vil jeg tro, at det er. Vi gemte det brød, som vi ikke fik spist til dagen efter, og der var det næsten lige så friskt og godt.

Italiensk brød med rosmarin og havsalt

Italiensk brød med rosmarin og havsalt

Italiensk brød med rosmarin og havsalt

Antal 1 stort brød

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 12 g gær
  • 2,5 tsk. havsalt
  • 0,5 tsk. sukker
  • 650 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

På brødet:

  • Frisk rosmarin
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt havsalt og sukker. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen, til den var helt blød og ensartet.
    Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den på køl i 7-8 timer. Kom bagepapir på en plade og hæld dejen ud på pladen. Form et “oval brød” ved at strække i dejen, så den fylder det meste af bagepladen.
    Drys med havsalt og kom frisk rosmarin øverst på dejen inden den sættes i ovnen.
    Bagetid: 30-35 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad brødet køle af i 5-10 minutter inden det skæres i skiver.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Dennis 9. november 2018 at 13:13

    Tak for opskriften. Brødet står til hævning nu :)
    Men 650g Tipo00 hvedemel var slet ikke nok til de 6dl vand. Jeg måtte næsten bruge 1 kg mel før jeg kunne forme en dej. Medmindre dejen skal være meget våd?

    • Svar Mie 9. november 2018 at 23:59

      Som nævnt i opskriften skal dejen være helt blød og ensartet. Den skal stå på køl i 7-8 timer før den hældes ud på bagepladen.

      Det lyder som om, at du har formet dejen, inden den har hævet?
      Jeg håber, at der alligevel kom et godt brød ud af det :-)

  • Svar Jannie Mia Adamsen 5. januar 2019 at 20:44

    Hejsa.
    Vi bliver 10 voksne tll tapas næste weekend.
    Ville du lave 1 ell 2 brød?
    Tak.
    Mange hilsner, Jannie

    • Svar Mie 5. januar 2019 at 20:53

      Hej Jannie

      Jeg vil næsten tro, at et brød er for lidt, hvis der skal være nok til ost, pålæg m.m.
      Eventuelt kunne du lave dette brød i stedet:
      https://madling.dk/focaccia-med-hvidloeg-og-krydderurter/

      Det er et stort brød som egner sig godt til mange gæster, og det har virkelig været populært, når jeg har lavet det :-)

      Fortsat god lørdag aften.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar