Indisk dahl med myntedressing - opskrift | Madling.dk
Indisk dahl med myntedressing
Aftensmad

Indisk dahl med myntedressing

Indisk dahl med myntedressing

Indisk dahl med myntedressing er en virkelig lækker kødfri ret med røde linser og masser af krydderier. Jeg serverede retten sammen med en myntedressing, bredbladet persille og mine hjemmelavet pandebrød. Indisk dahl kan tilberedes på forskellige måder, ligesom der kan anvendes mange forskellige krydderier. Jeg har valgt at bruge en blanding af krydderier, som vi godt kan lide. Krydderier som ikke gør retten for stærk men alligevel giver super meget smag.

Første gang jeg lavede indisk dahl, havde vi min mor på besøg. Jeg vidste godt, at hun ville være lidt skeptisk, da hun ikke er helt så glad for linser. Men det er hun nu, efter at hun har smagt linser på denne måde. Faktisk roste hun retten rigtig meget, og vil meget gerne have det igen. Så det var jo så dejligt at høre :-)

Opskriften på pandebrødene som ses på billederne linker jeg til under opskriften.
De er rigtig gode og passer så fint til retter som denne eller til suppe.

Indisk dahl med myntedressing

Indisk dahl med myntedressing

Indisk dahl med myntedressing

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 tsk. karry
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 knivspids kardemomme
  • 2 fed hvidløg
  • Olie
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 6 dl vand

Myntedressing:

  • 5 dl yoghurt naturel
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 2-3 spsk. hakkede friske mynteblade
  • Salt og peber

Ekstra pynt:

  • Bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Myntedressing:
    Lad yoghurten løbe langsomt ned igennem to kaffefiltre, så den bliver drænet. Hæld det overskydende væde fra.
    Skyl agurken og riv den på et rivejern. Læg den revet agurk på et par stykker køkkenrulle og tør godt af, så der ikke er så meget væde.
    Blad den drænet yoghurt og den revet agurk sammen. Tilsæt presset hvidløg, spidskommen og friske hakkede mynteblade. Smag dressingen til med salt og peber.
    Indisk dahl:
    Kom karry, spidskommen, chiliflager, gurkemeje, kardemomme og presset hvidløg ned i en lille skål. Hæld lidt olie ud på en varm sauterpande eller gryde og hæld alle krydderierne fra skålen ud på panden og svits dem ganske kort. Krydderierne må ikke brænde på, og de skal vendes rundt på panden. Det giver den mest fantastiske duft og smag til retten.
    Tilsæt efterfølgende de hakkede tomater, bouillon og salt. Kom linserne og vandet ned i gryden og lad det simre i 30 minutter til linserne er møre. Rør i retten undervejs og smag den eventuelt til inden servering.
    Server den varme dahl med myntedressing, persille og pandebrød.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar