Hvid pizza med kartoffel og rosmarin
Aftensmad

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

For noget tid siden var vi på besøg hos nogle venner. De havde lavet hjemmelavede lækre pizzaer – blandt andet en hvid pizza med kartoffel og rosmarin. Det var ret længe siden, at jeg sidst havde fået hvid pizza, men jeg kan med sikkerhed sige, at den her var en klar favorit! Hold nu op den var god, og jeg skrev den med det samme på min to-do madlavningsliste.

Hvid pizza er en ret enkel pizza med ikke særlig mange ingredienser. På pizzabunden er der smurt Mascarpone. Det er en mild italiensk cremet ost som laves ud af creme fraiche og fløde. Øverst på pizzaen er der et tynd lag af kartofler og så godt med rosmarin. Så enkelt og endda så helt vidunderlig godt.
Selv William som ellers næsten kun er til pizza pepperoni kommenterede, “nøj det er bare den bedste pizza det her”.

I stedet for en stor pizza har jeg lavet fire mindre pizzaer ud af dejen. Pizzaerne måler cirka 15-16 cm. i diameter.

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

Antal 4 stk.

Ingredienser

Fyld:

  • 250 g Mascarpone
  • 3 små fed hvidløg
  • 1-1,5 spsk. mælk
  • 1 knivspids salt
  • 3 kartofler
  • Rosmarin
  • En smule flagesalt

Fremgangsmåde

  • Del dejen i to og brug den ene halvdel til denne opskrift. Drys lidt mel ud på bordet og på en kagerulle. Del dejen i fire stykker og form dem til boller. Rul hver bolle ud på bordet til fire nogenlunde runde pizzaer. Kom bagepapir på en plade og løft pizzaerne over på bagepladen.
    Hæld Mascarponen ned i en skål og tilsæt presset hvidløg, salt og vand. Rør vandet langsomt ud i osten og tilsæt kun lidt af gangen, så den ikke bliver for tynd. Fordel Mascarponen ud på de fire pizzaer – det skal helt ud til kanten.
    Skæl og skyl kartoflerne og riv dem på et rivejern i helt tynde tynde skiver. Kom kartoffelskiverne på pizzabundene og drys med rosmarin. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn – hold øje med dem undervejs så de ikke får for længe.
    Bagetid: 12-17 minutter ved 225 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Tag pizzaerne ud af ovnen og drys eventuelt med en smule flagesalt inden de spises.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar