Hjemmelavet sushi med grøntsager
Aftensmad

Hjemmelavet sushi med grøntsager

Hjemmelavet sushi med grøntsager

Efter at vi et par gange har prøvet running sushi, har jeg virkelig fået øjnene op for sushi. Men da jeg er ikke så glad for fisk og slet ikke rå fisk, så spiser jeg sushi med grøntsager i. Dem kan jeg til gengæld også rigtig godt lide, og William er blevet lige så begejstret for dem.

Når vi har været ude at spise running sushi, er vi gået efter de sushiruller med agurk i og gerne de helt små. Jeg synes, de er mere delikate end de store, og så harmonere både ris og smagen af tangen godt sammen. Herhjemme kalder vi dem makiruller, men jeg tror at de har et længere japansk navn. Måske nogle af jer ved det?

I sidste uge lavede jeg hjemmelavet sushi med grøntsager i, og selv om de første ikke blev helt så pæne, så synes jeg, at det gik ganske godt. Her kommer lige et par tips til hjemmelavet sushi og længere nede i teksten kan hele opskriften ses.

Tips til hjemmelavet sushi
Sørg for at have alle tingene du skal bruge klar, inden sushirullerne skal laves.
Skyld hænderne i vand inden du tager risene ellers klistrer de til hænderne.
Skær sushistykkerne ud med en skarp kniv, så blive de pæneste.
Skyl kniven ofte, så risene ikke klister fast til kniven.
Klip tangen til så stykkerne ikke er hverken for små ellers store.
Prøv dig frem. Det kræver lidt øvelse at få pæne ruller.

Hjemmelavet sushi med grøntsager

Hjemmelavet sushi med grøntsager

Opskrift på hjemmelavet sushi med grøntsager

250 g sushiris (ukogte)
2 tsk riseddike
2 tsk sukker
En smule salt
5 ark ristet tang
Agurk, forårsløg, gulerod, peberfrugt

Derudover skal der bruges en sushimåtte af bambus

Fremgangsmåde

Skyl og kog risene efter anvisningen på pakken. Lad risene køle af i køleskabet og bland riseddike, sukker og salt sammen i en lille skål (medmindre der bruges en færdigblandet riseddike). Hæld blandingen over risene og rør det godt sammen.

Tør sushimåtten af med en fugtig klud og læg måtten med snorene væk fra dig selv ovenpå et skærebræt. Læg et stykke tang på måtten med den glatte side nedad. Jeg klippede tangen til, så der blev brugt cirka 2/3 stykke tang til hver hele rulle. Kom kold vand i en skål som skal bruges til at gøre hænderne våde. Dyp hænderne i vandet og tag en håndfuld sushiris og fordel dem i et fladt lag ud på tangen. Der skal være cirka 2,5-3 cm. af den øverste kant (væk fra dig selv), hvor der ikke er sushiris. Ellers bliver rullen ikke pæn, og den kan være svær at lukke.

Skær et langt og tyndt stykke agurk eller anden grøntsag og læg det på langs af tangen ned mog dig selv. Løft måtten lidt og hold på agurken imens måtte rulles frem, så tangen danner en luket rulle. Pres ganske forsigtigt uden at der bruges alt for mange kræfter.

Skær sushirullen ud i små stykker med en skarp kniv. Dyp eller skyl kniven i vand hver gang en ny lille rulle skal skæres.

Mængde

2 store tallerkener hjemmelavet sushi med grøntsager

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar